Propaganda nebepadeda. Rusams atsiveria akys  ()

Rusai pradeda suvokti tikrąjį karo vaizdą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje propaganda užtvindė visą šalies piliečiams prieinamą žiniasklaidos erdvę. Viskas, ką rusai girdi per savo televizorius apie karą Ukrainoje, yra melas. Tie okupantai, kuriems pavyksta grįžti namo, savo šeimoms pasakoja, kad tikroji padėtis gerokai skiriasi nuo to, ką jiems pasakoja propagandistai, rašo „24 kanalas“.

Rusijos opozicijos aktyvistas, rašytojas, publicistas ir visuomenės veikėjas Rostislavas Murzagulovas „24 kanalui“ sakė, kad Rusijos propagandistų pastangos beveik nebepadeda. Rusai, kurių artimuosius palietė mobilizacija, ilgainiui pradeda suprasti, kad „tikrasis karo vaizdas“, į kurį siunčiami jų artimieji, yra visai kitoks.

Rostislavas Murzagulovas pateikė tikros vienos rusų šeimos, iš kurios į karą Ukrainoje buvo mobilizuotas vaikinas, istorijos pavyzdį. Jis pažymėjo, kad gavęs šaukimą Rusijos pilietis mielai sutiko vykti „ginti tėvynės“.

„Vaikino artimieji skundėsi, kad nesupranta, kodėl ukrainiečiai įduoda rusų pozicijas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Bandžiau jiems tai paaiškinti, bet jie nenorėjo manęs klausytis. Šis vaikinas buvo sunkiai sužeistas, po gydymo jis labai norėjo grįžti į frontą vykdyti kovinių užduočių. Po kurio laiko jo noras pasikeitė“, – sakė opozicijos narys.

 

Žmonės suprato, kad Ukrainoje nėra nacių, ir kad Rusijos propaganda juos visą laiką apgaudinėjo.

Daugėja atvejų, kai tie, kurie dalyvavo kare prieš Ukrainą, grįžta namo ir papasakoja, kas iš tikrųjų ten vyksta. Pasak opozicionieriaus, svarbu daryti viską, kad tiesą sužinotų ir Rusijos piliečiai, nes būtent juos į karą siunčia Vladimiras Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(1)
(160)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: