„Jei kas nors mano, kad galima smogti mūsų teritorijai...“ Didžiulė audra  ()

V. Putinas grasina tiekti raketas Vakarų priešams.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Boevaya mashina (CC BY-SA 3.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Iskander-K_TEL_Army-2022.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas grasina pradėti tiekti tolimojo nuotolio pajėgumus Vakarų priešams, tai būtų „asimetriškas atsakas“ į Ukrainos smūgius vakarietiškais ginklais giliai į Rusijos teritoriją, pranešė Laisvės radijas.

Interviu užsienio agentūrų redaktoriams V. Putinas sakė, kad smūgiai didelio tikslumo raketomis, Vakarų tiekiamomis Ukrainai, neįmanomi be Vakarų kariškių dalyvavimo. Pasak Rusijos prezidento, jie dalyvauja parenkant taikinius.

„Jei kas nors mano, kad tokius ginklus galima pristatyti į kovos zoną ir smogti mūsų teritorijai sukeliant mums problemų, kodėl mes neturime teisės tiekti tos pačios klasės mūsų ginklų į tuos regionus pasaulyje, iš kurių būtų smogta į jautrius taikinius šalių, tai darančių Rusijos atžvilgiu?“, - pareiškė V. Putinas, bet nepatikslino, kam galėtų būti tiekiamos rusiškos raketos.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami šlifuokliai, mini LED projektoriai, SUP irklentės, belaidės pompos, nešiojami PC ir kt. (Video)
2848 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - kampinis šlifuoklis su 1 arba 2 baterijomis, įkrovikliu

2) „BlitzWolf BW-V3“ - mini LED vaizdo projektorius

3) „FunWater SUPFW02A“ - pripučia SUP irklentė

4) „TUERBB T-AP71“ - belaidė pompa, 150PSI

5) Mini elektrinis šlifuoklis

6) „Ninkear N14 Pro“ - nešiojamas PC, 16GB RAM, 1TB SSD, WIN 11

Išsamiau

Nuo 2023 m. Amerikos karines bazes kelis kartus atakavo Irano remiamos kovotojų grupės, Vakarų komercinius laivus nuolat puola Jemeno husiai. Tiems smūgiams dažniausiai naudojamos Irano raketos ir dronai. Kita vertus, Maskva pati suinteresuota gauti šių ginklų iš Teherano.

Šiaurės Korėja taip pat nuolat paleidžia raketas Pietų Korėjos ir Japonijos link. Vakarų žvalgybų duomenimis, Maskva iš Pchenjano perka raketų sistemas. V. Putinas sakė, kad Rusija „labai vertina“ tai, jog Pietų Korėja tiesiogiai netiekia ginklų Ukrainai.

Per šį interviu V. Putinas taip pat pareiškė, kad Vakarų valstybės jau siunčia į Ukrainą karo instruktorius ir patarėjus, kai kurie jų jau neva žuvo. V. Putinas nepateikė jokių įrodymų, kurie patvirtintų jo žodžius.

 

Komentuodamas galimą vokiečių tolimojo nuotolio raketų pristatymą Kyjivui, V. Putinas sakė, kad tai „galiausiai sugriaus“ Maskvos ir Berlyno santykius.

Anksčiau V. Putino grasinimus, pasakytus jam kreipiantis į Federalinę Asamblėją, komentavo Europos Sąjungos atstovas spaudai Peteris Stano. Vasario pabaigoje jis sakė, kad grasindamas Vakarams ir pasitelkdamas branduolinį šantažą V. Putinas siekia nukreipti dėmesį nuo to fakto, kad būtent jis pradėjo žiaurų agresijos karą prieš Ukrainą ir yra atsakingas už jo padarinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(5)
(19)
(-14)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()