„Ji pasilieka teisę sutriuškinti Rusijos armiją Ukrainos teritorijoje.“ Vyksta didelis geopolitinis žaidimas  ()

Vašingtono sprendimas dėl Vakarų ginklų panaudojimo yra „puikaus geopolitinio žaidimo aidas“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-07 „Ji pasilieka teisę sutriuškinti Rusijos armiją Ukrainos teritorijoje.“ Vyksta didelis geopolitinis žaidimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas mano, kad leisdamos Ukrainai naudoti ginklus Rusijos Federacijos teritorijoje, JAV nori daryti spaudimą Rusijai, kad ši priimtų tam tikrą sprendimą. Greičiausiai tai susiję su karo su Ukraina sureguliavimu.

Anot jo, Vašingtono sprendimas dėl Vakarų ginklų panaudojimo yra „puikaus geopolitinio žaidimo aidas“.

„Greičiausiai Vakarus tokį sprendimą (leidimą pulti Rusijos teritoriją – red.) paskatino Rusijos atsisakymas sutikti su bet kokiomis derybomis ar nuolaidomis. Visa tai yra didelio geopolitinio žaidimo, kurį žaidžia Jungtinės Valstijos, aidas. Valstybės daro spaudimą Rusijos Federacijai, kad ši priimtų tam tikrą sprendimą, kuris greičiausiai išspręstų mūsų konfliktą“, – interviu „Glavred“ sakė Ždanovas.

Be to, anot jo, „JAV iš karto neišmeta visų savo kozirių“.

„Ir jie netgi padalijo šį kozirį – leidimą pulti Rusijos Federaciją – į du komponentus. Šiuo metu Vašingtonas leido smogti į Rusijos Federacijos teritoriją ginklais, kurių nuotolis yra 80 km, bet dar ne raketomis iki 300 km. Manau, kad tai bus kitas žingsnis. Sunku pasakyti, kada tai bus padaryta. Viskas priklausys nuo Rusijos“, – mano Ždanovas.

 

Kalbant apie Kremliaus diktatorių, „Putinas išnaudojo savo kortų kaladę“.

„Mes nekalbame apie branduolinius ginklus: greičiausiai dėl jų yra neišsakytas susitarimas, kad jei Rusijos Federacija pabandys panaudoti branduolinį ginklą, tai JAV pasilieka teisę sutriuškinti Rusijos armiją Ukrainos teritorijoje“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(0)
(77)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: