„Labai keista“. Rusų laivai palieka Novorosijską, dalis plaukia link Krymo  ()

Šiandien, birželio 6 dieną, atvirųjų šaltinių analitikai pastebėjo keistą rusų laivų elgesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po visos eilės sėkmingų Ukrainos jūrinių dronų atakų, Rusijos Juodosios jūros laivynas praktiškai paliko okupuotą Krymą ir prisiglaudė Novorosijske. Nuo to laiko Ukrainos galimybės naikinti taikinius Juodojoje jūroje, ypač prie Krymo, išaugo. Dabar Ukraina turi daugiau savos gamybos priešlaivinių raketų „Neptūn“, ilgo nuotolio ATACMS. Greitai turės ir F-16 naikintuvų, kurie turės įvairių raketų, įskaitant ir ilgesnio nuotolio ginklus. Be to, ukrainiečiai ir toliau gamina jūrinius dronus. Todė keista, bet šiandien, birželio 6 dieną, Rusijos Juodosios jūros laivynas išsikraustė iš Novorosijsko.

Palydovinės nuotraukos rodo, kad Novorosijsko uostą paliko praktiškai visi rusų karo laivai, įskaitant ir povandeninius. Buvo užfiksuota ir laivų grupė, kuri plaukė Krymo link. Rusų laivams dabar grįžti į Krymą būtų beprotybė, tai kas vyksta?

Spėjama, kad rusai vykdo dvi operacijas vienu metu – pratybas ir laivų išsklaidymą. Galbūt rusai numatė ukrainiečių planus atakuoti Novorosijską ir nusprendė iš ten pabėgti. Išskirstyti tuos laivus į skirtingas vietas būtų protingas sprendimas. Tik ne į Krymą.

 

Yra ir kitų versijų. Galbūt laivai ruošiasi raketomis atakuoti Ukrainą. Pranešama, kad tarp uostą palikusių laivų yra ir trys „Kalibr“ nešėjai, galintys paleisti bendrą 24 raketų salvę. Tai yra net labai tikėtina, ypač jei rusai turi žvalgybos informacijos apie dabartinį ukrainiečių pasiruošimą atakuoti laivus.

 

Interneto naudotojai dalinasi ir mažiau tikėtinomis versijomis. Galbūt tie laivai buvo apginkluoti naujais oro gynybos pajėgumais ir padės ginti rusų turtą Kryme. Galbūt rusai testuoja naujus logistikos būdus, nes baiminasi dėl savo nelegalaus tilto, keltų perkėlos ir geležinkelio ateities. Yra ir spėlionių, kad rusai laivus iš Novorosijsko iškrapštė, nes ruošiasi kažkokiai išsilaipinimo operacijai. Sunku būtų tuo tikėti, bet atvirųjų šaltinių analitikai sutinka – rusų laivų judėjimas Novorosijske ir ypač jų plaukimas Krymo link atrodo mažų mažiausiai keistas. Visi laivai palieka pakankamai saugų Novorosijsko uostą vienu metu!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(24)
(-12)

Komentarai ()