[ŽT] Karšta žinia! Macronas pažadėjo Ukrainai „Mirage“!  ()

Ukraina to prašo jau gana ilgą laiką ir dabar Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas patvirtino, kad tai įvyks.



© https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Dassault_Mirage_2000_in_flight#/media/File:French_Air_Force_Mirage_2000.JPEG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 6 dieną Macronas pirmą kartą patvirtino, kad Ukraina gaus prancūziškų naikintuvų „Dassault Mirage 2000“. Dar 2023 metais buvo pasirodę gandų, kad Prancūzija jų pažadėjo Ukrainai ir pilotai jau ruošiami, bet tie gandai niekuo nepavirto. Vėliau Ukrainai pažadėti F-16 naikintuvai, pradėtas pilotų ruošimas ir šalys, atrodo, sutarė, kad Ukrainai reikia sutelkti dėmesį į amerikietiškų naikintuvų priėmimą.

[Vokietija] Iki 100€ pigiau nei Lietuvoje ir stulbinamos galimybės. Išskirtinis roboto dulkių siurblio pasiūlymas (Video, „Liectroux V3S Pro“)
1858 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Tačiau dabar Macronas patvirtino, kad „Mirage 2000“ keliaus į Ukrainą. Prancūzija taip pat pasisiūlė paruošti pilotus. Jokios datos nėra minimos, todėl gali būti, kad tai – tolimesnės ateities projektas. „Rytoj pradėsime naują bendradarbiavimo projektą ir paskelbsime apie prancūzų gamintojo „Dassault“ naikintuvų „Mirage 2000-5“ perdavimą Ukrainai ir ukrainiečių pilotų apmokymą Prancūzijoje“, – sakė Macronas.

 

„Dassault Mirage 2000“ yra ketvirtos kartos universalus naikintuvas, tarnaujantis nuo 1984 metų. Jis yra kiek mažesnis už F-16, bet ir greitesnis. Abu naikintuvai turi vieną variklį, gali nešti daug tų pačių ginklų. „Mirage 2000“ Ukrainai svarbus dėl to, kad yra patikimas, galingas, universalus ir prieinamas, ne dėl to, kad galėtų daryti kažką, ko F-16 nedaro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()