„Jiems tai kainuos labai brangiai.“ JAV sureagavo į Rusijos manevrus  ()

Vašingtonas įspėjo, kad ši kelionė Rusijai kainuos labai brangiai.



© Mil.ru (CC BY 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Admiral_Gorshkov-class_frigate#/media/File:Admiral_Gorshkov_frigate_02.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija planuoja šią vasarą Karibų jūroje surengti karines pratybas, kurios, tikėtina, apims vizitus į Kubos uostus ir galbūt sustojimą Venesueloje, trečiadienį pranešė aukšto rango JAV pareigūnas. Tačiau Vašingtonas šių pratybų nelaiko grėsme, rašo „Reuters“.

Jungtinės Valstijos šių pratybų, kuriose dalyvauja palyginti nedidelis laivų ir orlaivių skaičius, nelaiko grėsme, tačiau JAV karinis jūrų laivynas stebės pratybas, sakė JAV pareigūnas nedidelei žurnalistų grupei.

Įtampa tarp JAV ir Rusijos išaugo po to, kai Rusija 2022 metais užpuolė Ukrainą. JAV pareigūnas teigė, kad Rusijos karinių jūrų pajėgų aktyvumas padidėjo dėl JAV paramos Ukrainai.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2843

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

„Kalbama apie tai, kad Rusija parodo, jog ji vis dar gali turėti tam tikrą pasaulinės galios lygį“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, JAV pareigūnai informavo JAV įstatymų leidėjus apie Rusijos laivyno judėjimą.

„Tikimės, kad Rusija šią vasarą vykdys reguliarias karines pratybas ir suaktyvins karinio jūrų laivyno bei oro veiklą netoli JAV. Šių veiksmų kulminacija bus globalios Rusijos karinio jūrų laivyno pratybos šį rudenį“, – sakė pareigūnas.

 

Šis laivų ir orlaivių dislokavimas laikomas įprastos karinio jūrų laivyno veiklos dalimi, o oficialusis Vašingtonas „nesusirūpinęs dėl Rusijos pajėgų, kurios nekelia tiesioginės grėsmės Jungtinėms Valstijoms, dislokavimo“, sakė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad Rusijos laivų judėjimas, žinoma, bus stebimas. Ir jie tikisi, kad Rusijos laivynas įplauks į Kubos ir tikriausiai Venesuelos uostus. Nenustebins ir aviacijos skrydžiai.

Pasak pareigūno, Baltieji rūmai nežiūri į tai su nerimu, nes Rusija nuo 2013 iki 2020 metų kasmet siųsdavo laivus į Vakarų pusrutulį.

 

„Turėtume tikėtis, kad ši veikla tęsis ir ateityje, nors matome, kad tokie Rusijos karinio jūrų laivyno manevrai reikalauja daug išlaidų. Pasenusio laivyno dislokavimas Karibų jūroje jiems kainuos labai brangiai“, – sakė pareigūnas.

Priminsime, kad Kubos užsienio reikalų ministerija jau patvirtino, jog į jų uostus įplauks Rusijos laivai. Ministerija pranešė, kad jų bus keturi. Kuba pranešė, kad jie neturi branduolinių ginklų ir nekelia grėsmės regionui. O Rusijos laivyno vizitą jie taip pat pavadino „draugišku“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(18)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()