„Po 15 min. bus įteikta nota.“ Didžiulė audra. Baltarusija peržengė ribą  (2)

Lenkija reikalauja, kad Baltarusija atskleistų lenkų kario žudiko tapatybę.



© Kancelaria Prezesa Rady Ministrów (CC BY 3.0 PL) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:20220630_Zapora_na_granicy_z_Bia%C5%82orusi%C4%85_to_wyraz_naszej_skuteczno%C5%9Bci_i_przewidywalno%C5%9Bci_

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reikalaujame, kad Baltarusijos valdžios institucijos nustatytų žudiko tapatybę ir perduotų jį Lenkijos valdžios institucijoms“,  – ketvirtadienį Poznanėje sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Praėjusią savaitę Lenkijos karį šalies pasienyje su Baltarusija subadė agresyvus, įtariama, migrantas. Savaitę praleidęs ligoninėje ketvirtadienio popietę karys mirė, pranešė Lenkijos ginkluotųjų pajėgų generalinė vadovybė. Lenkijos teisingumo ministerija pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

Fantastiškos Android planšetės tik 73€! Beprotiškas kainos ir kokybės santykis („V61“)
2823

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Geros savybės ir kokybė

Išsamiau

Per susitikimą su rinkėjais prieš sekmadienį vyksiančius Europos Parlamento rinkimus R. Sikorskis sakė, kad jeigu peilis pritvirtinamas prie pagalio ir juo per valstybės sieną smogiama pareigūnui, toks asmuo negali būti vadinamas pabėgėliu, jis yra paprasčiausias banditas.

Užsienio reikalų ministras pridūrė, kad „po 15 minučių Užsienio reikalų ministerijoje Baltarusijos reikalų patikėtiniui bus įteikta protesto nota“.

 

R. Sikorskis apkaltino Baltarusiją treniruojant „banditus“, kurie vėliau puola Lenkijos karius. „Tai nėra nelaimingas atsitikimas, o rezultatas“, – pridūrė jis ir pažadėjo, kad „Baltarusijos valdžia susidurs su padariniais“. Jo žodžiais, „visiškai nepriimtina, kad kaimyninė šalis taip elgtųsi prie sienos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(62)
(0)
(62)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai (2)