„Mušk ir bėk.“ Paprasčiau nebūna. Kas vyksta  ()

Ukraina susiduria su daug didesniu, daugiau resursų turinčiu priešu.


Dnipras po rusų raketų atakos birželio 4 d.
Dnipras po rusų raketų atakos birželio 4 d.
© State Emergency Service of Ukraine (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Destructions_in_Dnipro_after_Russian_attack,_2024-06-04_(01).webp

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad nugalėtų daug išteklių turinčią Rusiją, Ukraina turi griebtis partizaninės taktikos „mušk ir bėk“, „The Hill“ rašo Progresyvios politikos instituto (JAV) įkūrėjas ir prezidentas Willas Marshallas.

Karą Ukrainoje analitikas skirsto į du etapus. Pirmajame Rusija patyrė katastrofišką pralaimėjimą bandydama užimti visą Ukrainą. Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko atremti pirmąjį puolimą ir deokupuoti dalį teritorijos, tačiau Ukrainos 2023-ųjų vasaros kontrpuolimas žlugo. Taip prasidėjo antrasis karo etapas, kuriame Rusija išnaudoja savo skaitinį, išteklių pranašumą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2848 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

Marshallas pažymi, kad didesni žmogiškieji ištekliai ir didesnė gynybos pramonės bazė leido Rusijai pasinaudoti strategine iniciatyva fronte. Tačiau Rusijos pergalė nėra labiau tikėtina nei jos pralaimėjimas. Anot analitiko, norėdama pakeisti situaciją savo naudai, Ukraina turi griebtis partizaninės taktikos. Tai galėtų būti trečiasis karo etapas, kai Ukraina sekins stipresnį priešą turėdama mažesnes pajėgas.

 

Marshallas pataria ukrainiečiams vengti alinančių mūšių, saugoti žmones ir techniką, kad galėtų reaguoti į fronto linijos pokyčius. Jei Vakarai ir toliau rems Ukrainos kariuomenę karine pagalba, tai padės kompensuoti Rusijos žmonių ir technikos skaičiaus pranašumą.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: