Pasidarė nepatogu. Rusijos armija Kryme susidūrė su problemomis  ()

Dabar Ukraina gali pasiekti bet kurią Krymo įlanką.


Krymas
Krymas
© Vyacheslav Argenberg/http://www.vascoplanet.com/, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Balaklava,_Crimea.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-09 Pasidarė nepatogu. Rusijos armija Kryme susidūrė su problemomis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 6-osios naktį Maskvos srities Vyriausios žvalgybos valdybos 9-ojo departamento specialusis padalinys Kryme sunaikino Rusijos vilkiką „Saturn“. Operacija buvo atlikta Panskės ežero vandenyse. 

Tačiau problemų rusams sukėlė ne tik šio laivo sunaikinimas, yra ir kai kas reikšmingesnio. Karo ekspertas, instruktorius lakūnas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas „24 kanalui“ papasakojo, su kokiais sunkumais susiduria priešas.

Pasak karybos eksperto, Ukrainos žvalgybos pareigūnai pademonstravo kūrybiškumą ir sugebėjo prasiveržti pro Rusijos užtvaras. Dabar Ukraina gali pasiekti bet kurią Krymo įlanką, kuriai taikoma tokia apsauga, ir smogti į ją.

[Vokietija] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje profesionalus flokavimo įrenginys. Ribotas kiekis
3594

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Profesionalus įrenginys

Išsamiau

Rusijos vilkiką „Saturn“ sunaikino Ukrainos bepiločiai „Magura V5“. Dronai nuolat modernizuojami – yra dronai-kamikadzės ir raketnešiai su R-73 raketa. Matyt, netrukus dronai galės smogti ir priešo lėktuvams – kariuomenės sraigtasparniams.

R. Svitanas pasakojo, kad Kerčės perkėloje sunaikinus ir apgadinus keltus, rusai iš Novorosijsko pradėjo plukdyti didelius desantinius laivus, lydimus raketnešių. Priešas turėjo problemų pristatydamas amuniciją į Krymą.

 

„Todėl, matyt, rusai naudos didelius desantinius laivus. Jie jau išplaukė iš uosto, buvo pakrauti ir dabar bus iškrauti kur nors Kryme. Vyriausioji žvalgybos valdyba ir SBU gali pradėti šių laivų „medžioklę“. „Magura“, „Sea Baby“ ir „Mamay“ pradės „derliaus nuėmimą“ Juodosios jūros pakrantėje“, – pažymėjo Romanas Svitanas.

 

Pietų gynybos pajėgų Strateginės komunikacijos centro vadovas Dmitrijus Pletenčiukas sakė, kad nuo šiol rusai perkraus povandeninius laivus Novorosijske. Į Sevastopolį jie nebeplauks. Povandeniniai laivai, patruliniai laivai, dideli desantiniai laivai ir sparnuotųjų raketų vežėjai sudaro priešo Juodosios jūros laivyną.

Neseniai Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos 13 grupės specialiosios pajėgos laikinai okupuotame pusiasalyje sunaikino du priešo laivus KS-701 „Tunec“ ir pataikė į dar du to paties tipo laivus. Rusai juos naudojo logistikai ir patruliavimui prie Krymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: