„Pilotas turėjo netikėtą idėją.“ Naikintuvai nusileido ant greitkelio. Kas nutiko (Video)  ()

Tai amerikiečių viršgarsiniai naikintuvai F/A-18 „Hornet“.


Naikintuvas nusileido greitkelyje
Naikintuvas nusileido greitkelyje
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=2ZUI30UlUkA

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šveicarijos oro pajėgos neseniai surengė pratybas „Alpha Uno“, kurių metu greitkelyje buvo nutupdyti naikintuvai F/A-18 „Hornet“. Treniruotės įraše dėmesį patraukia vienas elementas. Lėktuvo pilotas ant lėktuvo priklijavo greitkelio vinjetę.

Armijos iš viso pasaulio reguliariai moko savo pilotus, kad jie galėtų susidoroti net su krizinėmis situacijomis. Viena iš jų gali būti poreikis naikintuvą nutupdyti toli nuo oro bazės – viešame kelyje.

Šveicarijos ginkluotosios pajėgos naikintuvus F/A-18 „Hornet“ nutupdė viešame kelyje, o neskaitant to, kad šis vaizdas yra itin retas, dėmesio nusipelno viena mokymo įraše matoma detalė. Vienas iš pilotų nusprendė – kadangi važiavo greitkeliu – ant mašinos priekinio stiklo priklijuoti vinjetę, kuri suteikia teisę bet kuriai transporto priemonei važiuoti tokio tipo Šveicarijos keliais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 6,27€! El. dviratis, pompa, 10in1 šakotuvas, mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui, gręžimui ir kt. (Video)
2939 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

3) „ANENG A3005“ - multimetras

4) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, be baterijos ir įkroviklio

5) „TUERBB T-AP66“ - belaidė pompa

6) „Honey Whale S6 Pro“ - 350W, 48V 15Ah el. dviratis

Išsamiau

Minėti lėktuvai, dalyvavę Šveicarijos pratybose, kurių tikslas buvo išbandyti gebėjimą pakilti ir leistis už oro bazės ribų, buvo amerikiečių viršgarsiniai naikintuvai F/A-18 „Hornet“. Jų istorija siekia aštuntojo dešimtmečio pabaigą, kai pirmasis „Hornet“ skrydis įvyko 1978 m. Tais pačiais metais JAV pradėta šio modelio serijinė gamyba  ir tęsiama iki šiol.

 

„F/A-18 Hornet“ varomas dviem „General Electric F404“ varikliais, kurie pagreitina jį iki 1,8 Mach greičio, t. y. daugiau nei 2200 km/val. Maksimalus aukštis, kurį gali pasiekti minėta mašina, yra 15 km, o realus skrydžio atstumas su pilnais degalų bakais viršija 3,3 tūkst. km.

„Hornet“ gali nešti branduolinius ginklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()