„Ukrainos nelaisvėje jis pasakė tiesą.“ Tai, kas jam nutiko grįžus į Rusiją, yra baisu (Video)  ()

Jis pasakė tiesą apie didelius Rusijos armijos nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos teismas į tardymo izoliatorių išsiuntė buvusį karo prieš Ukrainą dalyvį. Tai įvyko po ruso interviu su Ukrainos žurnalistu.

Teismas suėmė Pavelą Gugujevą dėl kaltinimų konfidencialiu bendradarbiavimu su užsieniečiais (Baudžiamojo kodekso 275 straipsnio 1 dalis), „Mediazona“ pranešė teismo spaudos tarnyba.

Bylos detalės nežinomos. „Mediazona“ rašo, kad bylos priežastis, matyt, buvo Gugujevo interviu su Ukrainos žurnalistu Dmytro Karpenko.

Gugujevas yra buvęs kalinys, nuteistas už žmogžudystę ir vagystę iki 12 metų. Iškalėjęs 10 metų, išvyko į karą Ukrainoje ir ten pateko į nelaisvę.

Dar būdamas nelaisvėje, Gugujevas davė interviu Ukrainos žurnalistui, kuriame kalbėjo apie didelius Rusijos armijos nuostolius. Po to jis grįžo į Rusiją apsikeitus karo belaisviais.

Būdamas Rusijoje, jis davė antrą interviu Karpenko, kuris buvo paskelbtas praėjusių metų liepą. Jame jis tvirtino, kad buvę belaisviai, grįžę iš nelaisvės, daugiau nei mėnesį buvo laikomi kariniame dalinyje netoli Maskvos.

 

Leidinys „Cholod“, cituodamas kitą kalinį, pranešė, kad Gugujevas davė interviu būdamas kariniame dalinyje Maskvos srityje.

„Cholod“ šaltinis tvirtino, kad po šio interviu iš kitų buvusių karinio dalinio kalinių buvo atimti telefonai, o pats Gugujevas kelioms dienoms buvo uždarytas buvusiame ginklų kambaryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(9)
(64)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: