Fantastika! Labai riebus pliusas Ukrainai. Rusai siunta  ()

„Situacija Charkivo kryptimi stabilizavosi.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-09 Fantastika! Labai riebus pliusas Ukrainai. Rusai siunta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo srityje rusų okupantai gerai gavo į kailį kuriose pozicijose, o kitose padėtis stabilizavosi. Kartu priešas aktyviai rausia apkasus ir kaupia atsargas, kad kompensuotų nuostolius. Apie tai teletono metu kalbėjo „Rubež“ brigados planavimo skyriaus karininkas, Nacionalinės gvardijos majoras Dmytro Kožubenka.

„Dabar situacija Charkivo kryptimi stabilizavosi. Priešas gerai gavo į kailį. Kai kuriomis kryptimis, kurias kontroliuoja „Rubež“ brigada, priešas buvo nustumtas atgal. Kai kuriose pozicijose padėtis dabar stabilizavosi. Priešas suprato, kad negali patempti, todėl pradėjo aktyviau kapstytis“, – pabrėžė Kožubenka.

Jis pridūrė, kad rusai kai kuriose Charkivo srities vietose kaupia rezervus, siekdami papildyti patirtus nuostolius.

„Yra informacijos, kad dabar priešas, patyręs nuostolių „Rubež“ brigados gynybos kryptimi, pradėjo kaupti savo rezervus, greičiausiai, traukia juos iš kai kurių ne tokių svarbių krypčių, arba turi juos kažkur savo saugykloje“, – sakė kariškis.

Kožubenka pažymėjo, kad tai „labai riebus pliusas“ – Ukrainos pajėgoms Charkivo srityje suteikia leidimą naudoti Vakarų ginklus kariniuose taikiniuose Rusijos Federacijos teritorijoje.

„Rusai suprato, kad žaidimas į vienus vartus baigėsi ir dabar įvarčiai mušami į jų vartus. Jie tai jau jaučia savo pajėgų dislokacijos maršrutuose ir vietose. Dabar dėl to jie siunta ir terorizuoja vietinius gyventojus, būtent Volčansko miestą, Charkivo miestą. Jie tiesiog sumala juos su savo FAB ir KAB, naikindami  civilinę infrastruktūrą“, – pabrėžė kariškis.

 

Kožubenka pažymėjo, kad išstumti priešą nuo Volčansko yra įmanoma.

„Viskas mūsų rankose. Jau matėme Charkivo puolimo operaciją 2022 m., tada mes juos išstūmėme iš Charkivo. Manau, verta šiek tiek palaukti ir visi pamatysime rezultatus“, – apibendrino jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(2)
(144)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: