„Naujoji būstinė bus Kyjive.“ Neįtikėtina ką skelbia NATO  ()

NATO gali paskirti specialųjį pasiuntinį Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Foreign Policy“ remdamasis Vakarų pareigūnais praneša, kad NATO svarsto planus paskirti naują nuolatinį pasiuntinį Ukrainoje, kurio būstinė bus Kyjive.

Pasak žiniasklaidos, planas, kuris bus pristatytas per NATO viršūnių susitikimą Vašingtone liepos mėnesį, numato sukurti naują „vyresniojo civilinio NATO atstovo“ pareigybę Ukrainoje. Tai būtų padaryta pagal modelį, kurį NATO taikė Afganistane per beveik 20 savo buvimo Afganistane metų.

Naujasis pasiuntinys koordinuos Aljanso paramą Ukrainai, įskaitant karinės pagalbos srautą iš įvairių Vakarų šalių į Kyjivą.

Tai taip pat būtų politinis signalas Ukrainai ir Rusijai apie NATO įsipareigojimą kovoti kartu su Kyjivu.

„Mes ieškome būdų, kaip institucionalizuoti dalį dvišalės paramos, kuri plūsta į Ukrainą, ir nukreipti ją per NATO, kad ši pagalba būtų dar nuoseklesnė ir užtikrintų tinkamą naštos pasidalijimą Aljansui teikiant kolektyvinę paramą Ukrainai“, – žurnalistams sakė JAV ambasadorė NATO Julianne Smith.

Tačiau kiti NATO pareigūnai mano, kad pasiuntinio vaidmuo yra sušvelnintos pagalbos paketo dalis, neatitinkanti pagrindinio Kyjivo tikslo – oficialios narystės Aljanse.

 

„Tai dalis paguodos prizo, kurį visi bandome surinkti. Tai dar vienas pavyzdys, ką mes darome, o ne tai, ko Ukraina iš mūsų iš tikrųjų nori“, – sakė vienas NATO pareigūnas.

NATO ir Ukraina planuoja pasirašyti susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos technologijų srityje ir dalijimosi žvalgybos duomenimis apie Rusijos elektroninio karo pajėgumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()