Netikėta naujiena. Kinija aklavietėje. Ant kulnų lipa galingas konkurentas  ()

Kinija labai nuosekliai laikosi savo tikslų – siekia ekonominės partnerystės su Europos Sąjungos šalimis. Štai kodėl Xi neseniai lankėsi keliose Europos šalyse, ypač Prancūzijoje.



© Presidential Executive Office of Russia (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Xi_Jinping_%282022-12-30%29.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-09 Netikėta naujiena. Kinija aklavietėje. Ant kulnų lipa galingas konkurentas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netikėta naujiena. Kinija atsidūrė aklavietėje. Ant kulnų lipa galingas konkurentas.

Kinija paskelbė nevyksianti į Taikos viršūnių susitikimą Šveicarijoje, kuris vyks birželio 15-16 dienomis. Tačiau dar per anksti dėti tašką šiam klausimui.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė viešosios analitikos centro „Veža“ vadovas Valerijus Kločokas, pažymėdamas, kad į viršūnių susitikimą Kinija gali siųsti „stebėtoją“. Xi Jinpingui to reikia, kad galėtų pamatyti situaciją iš vidaus.

Ar Kinija galėtų persigalvoti ir dalyvauti aukščiausiojo lygio susitikime?

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 8,20€! Puikūs 6in1 šakotuvai, „Xiaomi“ maršrutizatoriai, orų stotelės, masiškai perkami jump starteriai ir kt. (Video)
2808 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 6in1 daugiafunkcis šakotuvas

2) „AGSIVO BG-009“ - uodų lempa-gaudyklė

3) „Xiaomi Redmi AX5400“ - WiFi 6 maršrutizatorius

4) „iMars J01“ - masiškai perkamas jump starteris

5) „ANENG A3005A/Pro“ - multimetras

6) „Xiaomi DUKA Atuman TH1“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

Išsamiau

Kinija labai nuosekliai laikosi savo tikslų – siekia ekonominės partnerystės su Europos Sąjungos šalimis. Štai kodėl Xi neseniai lankėsi keliose Europos šalyse, ypač Prancūzijoje.

„Pekinas dar galutinai nenusprendė, ar tai įvyks, ar ne. Nors buvo pareiškimų, kad Kinija nepripažins šio viršūnių susitikimo, nes Rusijos jame nebus. Manau, dar per anksti dėti tašką šiam klausimui, nors buvo oficialūs užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai komentarai, kad Kinijos nebus“, – sakė Kločokas.

Taigi, Pekinui svarbu pasikalbėti su JAV, kad suprastų, kaip Rusijos karas prieš Ukrainą gali paveikti ekonominį stabilumą, nes Kinijai tai labai svarbus klausimas. Be to, Kinija turi galingą konkurentą – Indiją, todėl Pekinas turi užkirsti kelią griežtinti sankcijas prieš save.

 

„Tai (diskusija, kaip užbaigti karą – red.) negali įvykti be Kinijos ir Kinija tai puikiai supranta. Jai tai ir privalumas, ir trūkumas. Kinija atsidūrė aklavietėje, griežtai pareiškusi, kad nedalyvaus viršūnių susitikime. Bet ji paliko sau laisvę manevruoti, nes tai buvo užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai pareiškimas ir kas žino, kas bus toliau“, – pažymėjo Kločokas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(6)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()