„Mes pasiruošę. Per savaitę ar 2 bus užimta nemaža Lietuvos dalis.“ Skelbiama didžiulė audra  (20)

Bus smūgiai.



© @Ekrano kopija

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-13 „Mes pasiruošę. Per savaitę ar 2 bus užimta nemaža Lietuvos dalis.“ Skelbiama didžiulė audra  (20)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarptautinis stebėtojas Ivanas Jakovina per Ukrainos „Radio NV“ pasakojo, ką Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ir jo vasalas Lukašenka gali kažką ruošti Baltijos šalių atžvilgiu ir kodėl NATO turės padaryti pasirinkimą:

Kas gali nutikti? Šį lapkritį JAV vyks prezidento rinkimai. Kelis mėnesius amerikiečiai bus užsiėmę savo problemomis, neturės laiko įvykiams tolimuose Baltijos miškuose, todėl, įtariu, Amerika tiesiog negalės laiku padėti savo sąjungininkams Baltijos šalyse.

Apibendrintai galima teigti, kad greičiausiai rusams nereikia bijoti, kad JAV stos į karą Lietuvos, Latvijos ir Estijos pusėje tuo atveju, jei Rusija įsiveržtų į šias šalis. Galbūt Amerika įsikiš, bet ne iš karto. Amerika iš pradžių suks galvą, tada galvos, kaip susitarti, o tada tik priims sprendimus, ir tik tuo atveju, jei nebus užsiėmusi kai kuriais savo reikalais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! „Xiaomi“ orų stotelės, 6in1 „Steam“ stotelės-hubai, akumuliatoriniai veržliasukiai, multimetrai, pompos ir kt. (Video)
1409 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzWolf BW-CML5“ - monitoriaus šviesos juosta

2) „VIOLEWORKS“ - 520Nm akumuliatorinis veržliasukis su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „Bakeey Steam Deck“ - 6in1 stotelė hub'as (šakotuvas)

5) „ANENG 683“ - išmanusis multimetras

6) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

Išsamiau

Žmogaus gyvybės kaina Vakaruose tapo labai didelė. Amerikiečiai nerizikuos žmonių gyvybėmis, net ir dėl kai kurių savo sąjungininkų. O be JAV NATO Baltijos regione nelabai ką nuveiks, tiesiog nepajėgs.

Kas atsitiks Rusijos puolimo atveju? Bus smūgiai: iš Baltarusijos į Lietuvą [skris] šimtai tūkstančių dronų, dešimtys, ko gero, kažkokių sparnuotųjų ir balistinių raketų, galbūt bus smogta ir kitoms Baltijos šalims. Manau, kad per dvi ar tris dienas Estija, Latvija ir Lietuva iš tikrųjų bus atskirtos nuo kitų NATO šalių. Nes jeigu Rusijos ar Baltarusijos, ar mišrioms Rusijos ir Baltarusijos kariuomenei pavyks įrengti šį koridorių tarp Baltarusijos ir Kaliningrado srities, tai iš tikrųjų Lietuva, Latvija ir Estija liks saloje. Vienoje pusėje bus Rusija, kitoje – Baltijos jūra. Bus labai sunku padėti kitiems sąjungininkams kaip nors išlaipinti savo kariuomenę šioje saloje.

 

NATO šalims iškils problema: ar jos yra pasirengusios apsaugoti kiekvieną Vakarų pasaulio lyderį, ypač branduolinį ginklą turinčias šalis, paaukoti dešimtis milijonų savo piliečių gyvybes dėl, pavyzdžiui, Lietuvos apsaugos? Nesu 100 % tikras, kad JK ar Prancūzijos vyriausybė pasakys: „Taip, mes pasiruošę prarasti dešimtis milijonų savo piliečių, mes gelbėsim Lietuvą.“  Ir tai, beje, dar nėra faktas, kad ji bus išgelbėta.

 

Didelė žmonių gyvybės kaina Vakarų šalims virsta didele problema branduolinio eskalavimo iš Rusijos ir Baltarusijos scenarijuje. Todėl manau, kad Vakarų šalys, NATO, susidūrusios su invazija į Lietuvą, Latviją ar Estiją arba visas tris šalis vienu metu, turės ilgai derintis ir nuspręsti, kaip tiksliai reaguoti. Ir labai tikėtinas amerikiečių nesugebėjimas ir nenoras kištis į tokias istorijas gali labai brangiai kainuoti Europai ir visam pasauliui. Einame prie to, kad yra labai didelė tikimybė, kad Rusijos invazijos atveju iš Baltarusijos teritorijos per savaitę ar dvi savaites bus užimta nemaža Lietuvos dalis, o į tai atsakant NATO bus paralyžiuota. NATO nesugebės tinkamai ir laiku reaguoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(379)
(-314)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (20)