„Tai tiesa. Kilo teritorinis ginčas.“ Maskva paskelbė, ar bus karas Švedija ir Suomija  ()

„Tai visai kas kita!“



© Baku TV | RU (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=akL7aEHqKck

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nepradėjo karo su Suomija ir Švedija dėl stojimo į NATO, nes neturi „teritorinių problemų“ su šiomis šalimis, taip pasakė Rusijos prezidento spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovas interviu RBC.

Kalbėdamas apie invazijos į Ukrainą priežastis, Peskovas teigė, kad Maskva žengė tokį žingsnį, bijodama NATO artėjimo prie Rusijos sienų. Atsakydamas į tai, korespondentas prisiminė, kad, prasidėjus karui, Suomija ir Švedija prisijungė prie karinio bloko. „Tai visai kas kita! Tai tiesa, bet ten situacija visai kitokia“, – iškart atkirto spaudos sekretorius.

Daugiafunkciai vejos ir dirvožemio įdirbimo priedai su keičiamais peiliais. Skirtingi modeliai. Ribotas kiekis
1415 1 1

Labai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Įvairūs modeliai

Plačios panaudojimo galimybės

Išsamiau

Jis paaiškino, kad Rusijai aneksavus Krymą, tarp Maskvos ir Kyjivo kilo teritorinis ginčas. „Neturime jokių teritorinių klausimų ar problemų nei su Suomija, nei su Švedija. Įtampos nėra, neturime jokių konfrontacijos priežasčių su šiomis šalimis“, – sakė Peskovas.

 

Kartu Rusijos prezidento spaudos sekretorius pridūrė, kad „anksčiau ar vėliau“ karinė infrastruktūra „pateks į Suomijos ir Švedijos teritoriją“. „Dabar jie į tai žiūri gana atsargiai. Jie supranta, kad tai (NATO karinės infrastruktūros išplėtimas į Švediją ir Suomiją – pastaba) turės pasekmių jų pačių saugumui, nes ši sėlinanti NATO į rytus nesuteiks saugumo Rytų Europos šalims. Greičiau yra atvirkščiai“, – padarė išvadą jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(63)
(-53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: