Šokiruojanti žinia. Gaus tik 2025 metais. Kas nutiko su F-16  ()

Ukraina labai laukia savo F-16 flotilės. Kartais pasirodo pranešimų, kad ji bus suformuota dar šią vasarą. Kartais šis entuziazmas gesinamas.



© GerardvdSchaaf (CC BY 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:F-16_Fighting_Falcon_landings#/media/File:J-018_(7858976606).jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-12 Šokiruojanti žinia. Gaus tik 2025 metais. Kas nutiko su F-16  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų institutas (ISW) pažymėjo, kad pilnavertei 20 naikintuvų eskadrilei reikia 40 pilotų. Tačiau tokį ukrainiečių specialistų skaičių paruošti dabartiniais tempais pavyks tik per metus. Ukraina reikiamą pilotų skaičių pasieks tik 2025 metais.

„Siekdamos kuo veiksmingiau remti antžemines operacijas, Ukrainos oro pajėgos tolimojo nuotolio raketomis turi sunaikinti pakankamą oro gynybos sistemų skaičių Rusijoje, apmokyti pakankamai F-16 pilotų, laiku ir pakankamai gauti šio tipo orlaivių“, – sakoma ISW ataskaitoje.

Nerealu, bet taip - tai įmanoma! Garantuoju, naujausias robotas iš „Xiaomi“ taps šių metų hitu. Fantastika, ką jis sugeba (Video, FOTO, „ROIDMI EVE Max“ apžvalga)
2028 1

„ROIDMI EVE Max“ - 5000P siurbimas, unikalus grindų šveitimas, nuostabi atliekų surinkimo stotelė, nepriekaištinga navigacija, išmaniosios funkcijos APP ir tiesiog nuodėminga kaina. Nerealu iki ko evoliucionavo robotų dulkių siurblių rinka.

Išsamiau

„Politico“ rašo, kad Ukraina ne kartą kreipėsi į JAV, kad informuotų, jog yra pasirengusi nedelsiant atsiųsti dar 30 pilotų mokymams. Tačiau JAV iki 2024 metų rugsėjo galės apmokyti tik 12 žmonių. Amerikiečiai savo sprendimą aiškino tuo, kad yra ir kitų šalių, kurios ruošiasi priimti F-16, ir JAV negali pažeisti savo įsipareigojimų.

Iki lapkričio Danija apmokys dar 8 pilotus, tačiau kitais metais programoje nebedalyvaus, nes Danijos oro pajėgos pereina prie modernesnių tipų orlaivių. Rumunija taip pat negali priimti tiek ukrainiečių pilotų, kiek norėtų Kyjivas.

 

Iki 2024 metų vasaros pabaigos Ukraina turėtų gauti daugiau nei 60 F-16. Naikintuvai atvyks ir kitais metais. Jie skris iš Danijos, Nyderlandų, Belgijos ir Norvegijos. Dalis tų naikintuvų bus laikomi atsargoje užsienyje, kad jų nepasiektų rusų dronai – Ukraina jiems vis tiek neturės pilotų.

(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()