Bejėgiai. Kaip senos Vakarų raketos šluoja naujausias rusų sistemas  (2)

Įžūliai pavadino „geriausia oro gynybos sistema pasaulyje“.


Rusų S-400
Rusų S-400
© Соколрус, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%A1-400_%C2%AB%D0%A2%D1%80%D0%B8%D1%83%D0%BC%D1%84%C2%BB.JPG

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos raketų ataka prieš Krymą rodo, kaip senos Vakarų tiektos raketos gali lengvai sugadinti modernią Rusijos oro gynybos sistemą.

Naktį į pirmadienį, birželio 10 d., Ukrainos ginkluotųjų pajėgų raketos smūgis laikinai okupuoto Krymo teritorijoje sunaikino geriausias Rusijos oro gynybos sistemas S-400 ir S-300. Pasak vieno Rusijos kariuomenės vado, Ukraina paleido mažiausiai 12 ATACMS raketų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažymėjo, kad Rusijos oro gynyba buvo bejėgė ir negalėjo perimti nė vienos Ukrainos raketos.

Apie tai rašo „Business Insider“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Monstriniai „Xiaomi“ maršrutizatoriai, išmanieji vaizdo projektoriai, suktukai, šlifuokliai ir kt. (Video)
1501 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Xiaomi AX6000“ - WiFi 6, 6000Mbps maršrutizatorius

2) „Wanbo Mozart1“ - išmanusis 1080P vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf BW-VS6“ - 100 colių projektoriaus ekranas su stovu

4) „Drillpro“ - 20V suktukas, su dviem baterijomis, įkrovikliu

5) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

6) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis su 2 baterijomis, įkrovikliu

Išsamiau

Leidinys pažymėjo, kad Rusijos Federacija savo oro gynybos sistemą S-400 vertina kaip „moderniausią oro gynybos sistemą“, kuri Rusijos kariuomenėje yra nuo 2007 m. Tuo pačiu metu amerikietiškos ATACMS raketos yra senesnė versija, kurią Jungtinių Valstijų armija gavo 1986 m.

Yra žinoma, kad oro gynybos sistema S-400 buvo sukurta kaip konkurentė Amerikos „Patriot“ sistemai, o „Rosoboronexport“ vadovas šią Rusijos plėtrą įžūliai pavadino „geriausia tolimojo oro gynybos sistema pasaulyje“.

Ekspertų teigimu, sistema S-400 yra tikrai efektyvi ir kelia grėsmę oro taikiniams. Tačiau išbandymas tikrame kare parodė jos silpnybes. Ekspertai taip pat pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudoja „gudrią ir kūrybingą taktiką“, leidžiančią sėkmingai sunaikinti Rusijos oro gynybos pasididžiavimą.

 

„Mes aiškiai žinome, kad Ukrainos raketos pralekia per sieną tokiu greičiu, kad jos tikrai kelia problemų rusams“, – sakė Hagos Strateginių studijų centro analitikas Fredrikas Mertensas.

Anot Karo studijų instituto analitiko George'o Barroso, Rusijai ši problema gali tapti dar rimtesnė po to, kai Ukraina gaus Vakarų partnerių leidimą panaudoti pateiktą ginkluotę smogti priešo teritorijai. Tai kels grėsmę Rusijos oro gynybai, kuri anksčiau buvo už galimų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų zonos.

 

Pasak karybos analitiko Philipo Karberio, tokioje situacijoje Krymas gali tapti „kariniu požiūriu nenaudingas“ rusams, nes Ukraina ir toliau naudos Vakarų raketas naikinti kariniams objektams laikinai okupuoto pusiasalio teritorijoje.

Birželio 12-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėl atakavo Rusijos oro gynybą okupuotame Kryme. Grupinis raketų smūgis sunaikino priešo priešlėktuvinių raketų diviziją S-300 ir dvi S-400 divizijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)