Didžiulis smūgis Kyjivui. Padėties fronte pakeisti negali  ()

Pajėgumai pasirodė nepakankami.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Military_Material (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/f-16a-fighting-falcon-pilot-2657087/

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-13 Didžiulis smūgis Kyjivui. Padėties fronte pakeisti negali  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nepatenkinta pilotų rengimo tempais koviniams lėktuvams F-16, kuriuos jai tieks Vakarų sąjungininkės. Apie tai pranešė leidinys „Politico“.

Pasak leidinio, Kyjivas ne kartą informavo Vašingtoną, kad yra pasirengęs nedelsiant nusiųsti 30 pilotų mokytis skraidyti F-16. Tačiau paaiškėjo, kad JAV yra pasirengusi iki 2024 m. rugsėjo apmokyti tik 12 Ukrainos pilotų.

Iš viso iki šių metų pabaigos turi būti apmokyta 20 ukrainiečių pilotų. Tai tik pusė iš 40, kurių reikia 20 naikintuvų eskadrilei aprūpinti, leidiniui sakė buvęs JAV gynybos departamento pareigūnas.

[EU+Kuponai] „June Mega Sale“! Energijos stotelės, el. dviračiai, robotai siurbliai ir kt. Galybė kuponų. PayPal akcija (Video)
1312 2

„June Mega Sale“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Narwal Freo X Plus“ - 7800Pa, plovimas, unikalus šepetys, atliekų suspaudimas, APP

2) „Narwal Freo X Ultra“ - 8200Pa, plovimas, unikalus šepetys, stotelė ir kt.

3) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

4) „PVY Z20 Plus“ - sulankstomas 1000W off-road el. dviratis

Išsamiau

Baltieji rūmai savo ruožtu atsisakymą priimti mokyti 30 Ukrainos pilotų grindė tuo, kad kitos šalys yra eilėje mokytis skraidyti su F-16, o JAV negali joms sulaužyti savo įsipareigojimų.

Kitiems pilotų rengimo centrams taip pat trūksta mokymo vietų, praneša „Politico“ šaltiniai. Pavyzdžiui, Rumunijoje ir Danijoje esančių mokymo centrų pajėgumai taip pat pasirodė nepakankami, kad būtų galima apmokyti Kyjivo požiūriu reikiamą pilotų skaičių.

 

Iki 2024 m. vasaros pabaigos Ukraina iš Belgijos, Danijos, Nyderlandų ir Norvegijos gaus daugiau kaip 60 naikintuvų F-16. „Politico“ rašo, kad Ukrainos kariuomenės vadovybė teigia, jog Vakarų naikintuvai padės Ukrainai veiksmingiau atremti Rusijos invaziją. Tuo pat metu Vakarų ekspertai mano, kad F-16 negali pakeisti padėties fronte, nes jų naudojimui taikomi rimti apribojimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(32)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()