„Šarvuočiai teka upe.“ Rusijos kaimynė ginkluojasi iki dantų (Foto)  ()

„BMC Vuran“ – palyginti nauja transporto priemonė, naudojama nuo 2019 m.



© Savunma Sanayii Başkanlığı (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=qAGGWeqkEtM&ab_channel=SavunmaSanayiiBa%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kaimynė ginkluojasi iki dantų. Šarvuočiai teka upe. Sakartvelas gavo 46 vnt. „BMC Vuran“. Tai Turkijos gamybos šarvuotos kovos mašinos.

„BMC Vuran“ – palyginti nauja transporto priemonė, naudojama nuo 2019 m. Šiuo metu ją naudoja Salvadoro, Kosovo, Libijos, Turkmėnijos, Turkijos, o po paskutinio pristatymo – ir Sakartvelo kariai.

Ši Turkijos kompanijos BMC gaminama transporto priemonė šiuo metu yra kuriama keliais skirtingais variantais – kaip universali šarvuota mašina be bokštelio, su bokšteliu (ir „Aselsan SARP“ ginkluote), kaip „Aselsan Alkar“ 120 mm minosvaidis ir kaip žemo aukščio oro gynybos sistema su dviem PORSAV paleidimo įrenginiais. Kiekvienas variantas turi 4x4 pavarą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Net 2 kartus pigiau lazerinės graviravimo staklės, išmanusis šviesų projektorius, įrankiai preciziškiems darbams, monstrinis PC ir ausinės (Video)
5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Sculpfun S9“ - lazerinės graviravimo staklės (refurbished)

2) „BLITZWILL BW-PLT1“ - išmanusis šviesų projektorius (Upgraded Version)

3) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

4) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

5) „N-ONE NBook Ultra“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 Pro OS

6) „BlitzWolf BW-HP6 Pro“ - belaidės ANC ausinės

Išsamiau

Kaip matyti nuotraukoje, Sakartvelui buvo pristatyta „Vuran“ versija su nuotoliniu būdu valdomu „Aselsan SARP“ bokšteliu. Šios transporto priemonės ginkluotė – 12,7 mm kulkosvaidis.

„BMC Vuran“ varomas 375 AG galios „Cummins ISL e3“ varikliu, kurio galia ratams perduodama per „Allison 3000“ sistemą (visiškai automatinė pavarų dėžė). Bendras „BMC Vuran“ ilgis 6,2 m, plotis 2,6 m, o jo svoris 19 tonų. Viduje telpa 9 žmonių įgula.

Į standartinę šios Sakartvelo įsigytos transporto priemonės įrangą visų pirma įeina automatinė ugnies valdymo sistema, šildytuvas ir oro kondicionierius, navigacija, dūminiai granatsvaidžiai ir kita.

 

„BMC Vuran“ šarvai atitinka trečio lygio STANAG 4569 standartą. Tai reiškia, kad ši iki 60 km/val. greičiu įsibėgėjanti transporto priemonė gali lengvai judėti per užminuotą teritoriją ir nebus imobilizuota. Ji turėtų atlaikyti 8 kilogramų sprogstamojo užtaiso ar prieštankinės minos detonaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()