„Kaip NASAMS ant bėgių.“ Vokiečiai sukūrė sensaciją  ()

Tai gali būti visiškai funkcionalus esamų trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų, tokių kaip olandų „Stinger“ ant „Fennek“, arba sovietų „Strela-10“ ir „Osa-AKM“ Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, pakaitalas.


ACSV G5
ACSV G5
© FFG (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos gynybos kompanija FFG kartu su NASAMS sistemas gaminančia Norvegijos korporacija „Kongsberg“ planuoja parodyti savo priešlėktuvinių raketų sistemą, paremtą šarvuočiu ACSV G5. Pristatymas vyks „Eurosatory 2024“ metu, rašo „Defense Express“.

Pažymima, kad tai bus pirmasis parodinis šio komplekso pristatymas, kuris jau buvo parodytas Norvegijos kariškiams kaip potencialiems klientams atskiroje demonstracijoje 2023 metų birželį.

Atsižvelgiant į šio komplekso konfigūracijos ypatybes, jis gali būti vadinamas „NASAMS ant bėgių“, bet skirtas trumpojo nuotolio raketoms, pavyzdžiui, AIM-9X.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įrankių komplektai, „Makita“ baterijų įkrovikliai, giluminių raumenų masažuokliai, žaidimų kėdės, automobilio diagnostikos įrenginiai ir kt. (Video)
2127 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „TOPSHAK TS-CH4“ - puikios kainos 39 vnt. įrankių rinkinys

3) „KONKA A9“ - daugiafunkcis giluminių raumenų masažuoklis

4) „LAUNCH 2024 Elite CR529“ - automobilio diagnostikos įrenginys

5) „YR-DC18RC“ - „Makita“ baterijų įkrovikliai

6) „BlitzWolf BW-CML2 Air“ - monitoriaus šviesos juosta

Išsamiau

Pasak ekspertų, nepaisant didelio oro gynybos sistemų trūkumo pasaulyje, Vokietijos ir Norvegijos trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos kūrimas ACSV G5 pagrindu kol kas susilaukė mažai dėmesio.

Šio komplekso gamybai valdymo blokas ir atskiri komponentai naudojami iš NASAMS, kurį gamina norvegų „Kongsberg“, radaras yra iš Danijos gynybos kompanijos „Weibel Scientific“, ACSV G5 čia veikia tik kaip modulinė platforma, kurios konstrukcija leidžia pakeisti skirtingus ginklo variantus.

Pats standartinės versijos ACSV G5 yra 29 tonų svorio ir gali gabenti iki 9 tonų naudingojo krovinio, 2 žmonių įgulą, iki 12 žmonių karių grupę ir važiuoti iki 74 km/val. greičiu.

 

Teigiama, kad šis ginklas bandymų metu pademonstravo gebėjimą sunaikinti orlaivius, sraigtasparnius ir sparnuotąsias raketas.

Tai gali būti visiškai funkcionalus esamų trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų, tokių kaip olandų „Stinger“ ant „Fennek“, arba sovietų „Strela-10“ ir „Osa-AKM“ Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, pakaitalas.

Tačiau norėdami gauti tokią oro gynybos sistemą, jau turite užsiimti sąlyginę „užsakymo eilę“. Nes, pavyzdžiui, Nyderlandai pirmieji užsakė tokį kompleksą ir gaus jį 2026–2028 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(2)
(39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()