Įspūdinga operacija. Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos kariai veikė išvien. Kas nutiko (Foto)  ()

Ukrainos desantininkai Lenkijoje dalyvavo pratybose „Trys kardai – 24“.



© Sztab Generalny WP (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=812205101092570&set=pcb.812205371092543

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijoje vyko daugianacionalinės pratybos „Trys kardai – 24“, kuriose dalyvavo Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos kariai.

Ukrainos kontingentą sudarė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro desantininkai.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

Pratybos truko dvi savaites ir jų tikslas buvo patikrinti trijų valstybių karinių sistemų sanglaudos lygį ir visos daugianacionalinės brigados funkcionavimą.

Oficialiame pratybų uždaryme dalyvavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro desanto pajėgų vadas brigados generolas Ihoris Skibiukas.

Jis susipažino su pratybų planu ir uždaviniais, ir įvertino skirtingų šalių kariškių veiksmus, kurie kartu ir efektyviai vykdė tas pačias užduotis.

[EU+Kuponas+Dovanos] Fantastiškas el. dviratis vos už 749€ - tik pirmiems 5 pirkėjams! Modernaus dizaino, galingas, sukimo momento jutiklis ir apžvalgininkų pagyros („DYU T1“, Video)
1934 4

Ypatinga kaina technologijos.lt skaitytojams

Tik pirmiems 5 pirkėjams

Papildomos dovanos

Greitas ir saugus pristatymas

1 metų garantija

Aukščiausios klasės produktas

Išsamiau

Ukrainos kariuomenės vadas, kalbėdamas prieš Ukrainos, Lietuvos ir Lenkijos karius, pažymėjo, kad šios pratybos – tai bendro tikslo, apibrėžtų tikslų ir susijusių padalinių, vadovaujamų LitPolUkrbrig štabui, pasirengimas planuoti ir vykdyti įvairias karines operacijas.

„Trys šalys kartu su partneriais ir sąjungininkais nuolat treniruojasi kartu, kad pasiektų visišką sąveiką ir sustiprintų regioninį karinį bendradarbiavimą ilgalaikėje perspektyvoje“, – sakė Skibiukas.

Pagrindinis daugianacionalinių pratybų „Trys kardai – 24“ uždavinys buvo lavinti bendro taikos palaikymo operacijų planavimo ir vykdymo įgūdžius bei didinti tarptautinių pajėgų operatyvinę sąveiką.

 

Priminsime, kad sutartis dėl LitPolUkrbrig brigados kūrimo pasirašyta 2014 metų rugsėjo 19 dieną Varšuvos mieste. Galutinis jos suformavimas įvyko 2015 m. rudenį. Brigados sukūrimas įkūnijo nenutrūkstamą ir ilgalaikį trijų šalių karinio bendradarbiavimo procesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: