Tai Krymas! Kyjivas ruošėsi ne vieną savaitę  ()

Ypatingas dėmesys.



© Rosavtodor.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%9A%D1%80%D1%8B%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82_21_%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D1%80%D1%8F_2019_%D0%B3%

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai Vakarų karo ekspertų įsitikinę, kad jei Ukraina pasieks didelę pergalę prieš Rusijos Federaciją, tai bus Krymas. Ukrainos prezidentas ne kartą leido suprasti, kad mūšiui dėl Krymo skiria ypatingą dėmesį, informuoja „Business Іпѕіԁеr“.

Užsienio politikos tyrimų instituto darbuotoja Olga Chvostunova įsitikinusi, kad Krymas Putinui tapo tikru galvos skausmu. Jei jo armija ten kris, tai bus tikras Rusijos diktatoriaus pažeminimas.

Nuo 2023 metų Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo aktyviai smogti Rusijos Federacijos kariniams taikiniams Kryme, atakuodami tiek raketomis, tiek dronais. Vien 2024 metais, per pastarąsias porą savaičių, Kyjivas smogė ne vieną smūgį Rusijos oro gynybos sistemoms ir oro bazėms.

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1770

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Europos politikos analizės centro darbuotoja Elina Beketova pažymėjo, kad Kyjivas šiems išpuoliams ruošėsi ne vieną savaitę. Tam buvo pasitelkta žvalgyba ir palydovinė informacija.

Programos „Europa, Rusija ir Eurazija“ darbuotoja Marija Snegova teigė, kad atakos prieš Rusijos Juodosios jūros laivyną privertė Kremlių kuo toliau nuo Krymo slėpti savo laivyno likučius. Kartu tokie išpuoliai leido Kyjivui atnaujinti grūdų gabenimą jūra.

 

Dėl nuolatinių Kyjivo puolimų prieš Krymą Putinas negali panaudoti pusiasalio savo kariniams tikslams prieš Ukrainą.

Krymo tilto griūtis Kyjivui bus ir simbolinė, ir strateginė pergalė. Ukraina tiltą puolė ne kartą, tačiau iki šiol jis išliko. Pagrindinis Ukrainos gynybos ministerijos direktoratas pažadėjo visiškai jį sunaikinti 2024 m.

Rusijos Federacija taip pat puikiai žino, kad tiltas gali būti sunaikintas, todėl jie pradėjo tiesti geležinkelį, jungiantį Krymą su Rostovu per okupuotas Ukrainos teritorijas.

Hagos Strateginių studijų centro analitikas Frederikas Mertensas įsitikinęs, kad atakomis prieš Rusijos oro gynybą Kryme Kyjivas aktyviai ruošia dirvą naikintuvams F-16.

 

Kai tik Krymo oro gynyba bus sunaikinta, pusiasalis nustos būti Putino „karine tvirtove“ prie Juodosios jūros.

Putinas bijo prarasti Krymą, todėl į pusiasalį perkelia oro gynybos sistemas iš kitų Rusijos Federacijos regionų. Neseniai Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad į pusiasalį buvo pristatyta naujausia S-500 sistema.

Ekspertai ne kartą yra sakę, kad norint išlaisvinti Krymą nereikia organizuoti sausumos operacijos, pakanka užblokuoti visas amunicijos tiekimo linijas ir laukti, kol priešui pritrūks amunicijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(5)
(126)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: