„Nesugebėjo paleisti nei vienos raketos.“ Jie pakišo „Ciklon“. Grandiozinė apgaulė  ()

Kažkas Rusijos Federacijoje baiminosi kalėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų gynybos pajėgų spaudos centro vadovas Dmytro Pletenčukas užsiminė, kad rusai galėjo tyčia gynybos pajėgoms pakišti raketų vežėją „Ciklon“ (projektas 22800 „Karakurt“) – jo statybos metu galimai buvo padaryti pažeidimai ir kažkas Rusijos Federacijoje baiminosi kalėjimo. Pasak Pletenčuko, šis projektas yra senas, 1990 m.

„Patys laivai nauji, bet projektas senas. Rusai buvo priversti prie jo sugrįžti, nes 2014 metais Ukraina įvedė sankcijas ir sustabdė turbininių dujų variklių tiekimą. Ir, beje, dėl to dabar Barenco jūroje dega Rusijos laivas – tiesiog niekas jo tinkamai neprižiūrėjo dešimt metų“, – interviu „RBC-Ukraine“ sakė pašnekovas.

Kaip tik dėl variklių trūkumo Rusijos Federacijoje buvo sustabdyta didelių laivų statyba. Ir, pasak Pletenčuko, rusai buvo priversti parduoti kelis jau pastatytus tokių agregatų korpusus Indijai, nes trūko nurodytų „agregatų“, kurie anksčiau buvo gaminami Rusijos Federacijos užsakymu Ukrainoje. Bet, anot jo, buvo galima statyti mažus raketinius laivus, nes juose buvo sumontuoti rusiški varikliai, kurie buvo gaminami gamykloje „Zvezda“.

 

„Nors jie galėjo pagaminti vieną tokį variklį per metus, vėliau jie vis tiek perėjo prie Kinijoje pagamintų variklių. Dėl to rusai grįžo prie šio projekto – 22800 „Karakurt“, nes reikėjo pastatyti penkis tokius laivus Juodosios jūros laivynui. Ir pirmasis iš jų buvo pastatytas „Ciklonas“. Jis buvo baigtas prieš dvejus metus ir niekada nesugebėjo paleisti sparnuotosios raketos „Kalibr“, dėl kurios jis ir buvo sukurtas“, – pasakojo kariškis.

Jo nuomone, neseniai įvykęs „Ciklon“ sunaikinimas gali būti naudingas kai kuriems Rusijos pareigūnams. „Man susidaro įspūdis, kad rusai jį ten (Kryme – maždaug) pastatė tyčia, kad kas nors tiesiog nepatektų į kalėjimą už tai, kaip jie pastatė šį „Ciklon“. Jis negalėjo išlaikyti valstybinių egzaminų per dvejus metus“, – mano pranešėjas.

 

Anot jo, dabar rusai iš okupuoto Krymo ištraukė visus raketų vežėjus. Jis pridūrė, kad dabar priešas juos krauna Novorosijske, tai teoriškai galima daryti Kryme, tačiau tam reikia įplaukti į pusiasalio vandenis. Tai reiškia didelę riziką okupantams, nes ten Ukrainos gynybos pajėgos bet kada gali juos sunaikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(6)
(103)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()