Prie rusų atplaukė JAV branduolinis povandeninis laivas. Neįtikėtini įvykiai  ()

Į Kubą, kur švartuojasi JAV ir Rusijos branduoliniai povandeniniai laivai, atplaukė Kanados karinis laivas.


„HMCS Margaret Brooke“
„HMCS Margaret Brooke“
© U.S. Coast Guard Petty Officer 3rd Class Matthew Abban (Public Domain) | https://en.wikipedia.org/wiki/HMCS_Margaret_Brooke#/media/File:HMCS_Margaret_Brooke_Operation_Nanook_2022.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas penktadienį prisišvartavo Kuboje, kurioje taip pat yra du branduoliniai povandeniniai laivai – amerikiečių ir rusų.

Laivas „HMCS Margaret Brooke“ Havanoje prisišvartavo grįždamas iš „sėkmingos misijos Karibų jūros baseine“, feisbuke pranešė Kanados karališkasis karinis jūrų laivynas.

Jis „bus Havanos uoste 2024 metų birželio 14-17 dienomis, taip pripažįstant ilgalaikius dvišalius Kanados ir Kubos santykius“, sakoma pranešime. Tai pirmasis Kanados karinio laivo vizitas į Havaną nuo 2016 metų, o į Kubą – nuo 2018 metų, priduriama jame.

[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1806

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

Pentagonas ketvirtadienį pranešė, kad į Kubą atplaukė JAV branduolinis povandeninis laivas, o diena anksčiau ten taip pat prisišvartavo Rusijos branduolinis povandeninis laivas.

Greitaeigis povandeninis laivas „USS Helena“ į Gvantanamo įlanką atvyko iš anksto suplanuoto įprastinio vizito į uostą, pranešė JAV Pietų vadavietė.

Rusijos branduolinis povandeninis laivas „Kazan“, kuris, Kubos teigimu, neturi branduolinių ginklų, į Kubos sostinę atplaukė trečiadienį. Jį lydėjo fregata „Admiral Gorškov“, taip pat naftos tanklaivis ir gelbėjimo vilkikas.

 

Rusijos laivo buvimas taip arti JAV – vos už 90 mylių nuo Floridos krantų – neįprastas tvyrant didelei įtampai dėl karo Ukrainoje, kur Vakarų remiama vyriausybė kovoja su Rusijos invazija.

JAV kariuomenė teigė, kad stebi Rusijos laivus ir kad jie nekelia tiesioginės grėsmės.

Šaltojo karo metais Kuba buvo svarbi Sovietų Sąjungos satelitinė valstybė.

Sovietų branduolinių raketų dislokavimas saloje 1962 metais sukėlė Kubos raketų krizę, kai Vašingtonas ir Maskva buvo atsidūrę prie karo slenksčio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Živilė Aleškaitienė
(31)
(1)
(30)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()