Pasekmės bus katastrofiškos. „Neįmanoma nuspėti, kur vėjas nuneš radioaktyvųjį debesį“  (18)

Rusijai ir V. Putinui pasekmės bus katastrofiškos.


Rusijos branduolinė raketa
Rusijos branduolinė raketa
© Vitaly V. Kuzmin, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Army2016demo-075.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-20 Pasekmės bus katastrofiškos. „Neįmanoma nuspėti, kur vėjas nuneš radioaktyvųjį debesį“  (18)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Kremlius panaudos taktinius branduolinius ginklus, Ukrainai antrasis Černobylis negresia, TSN sakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Galimybė, kad Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą, egzistuoja, nes ji yra branduolinė valstybė, o ši grėsmė buvo akivaizdi nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios, sakė O. Ždanovas. Vakarų partneriai tvirtina, kad jo panaudojimo tikimybė šiame konflikte yra beveik nulinė, o karas bus vykdomas vien su įprastine ginkluote.

Tačiau Rusija nuolat grasina, „mojuoja branduoline lazda“, ypač kai iškyla sunkumų fronte arba kai reikia daryti spaudimą Vakarams, pabrėžė ekspertas. Šiame kontekste jis priminė, kad Rusija ir Baltarusija neseniai surengė bendras taktinio branduolinio ginklo panaudojimo pratybas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Tik 53€ už Android planšetes, energijos stotelės, garso stiprintuvai, endoskopai ir kt. (Video)
1940 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „N-ONE NPad Y1“ planšetė - puikios kainos ir kokybės modelis

2) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

3) „Sunbuck AV-660BT“ - 2000W garso stiprintuvas

4) „BlitzWolf BW-CS7“ - belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

5) Puikios kainos endoskopas (5 arba 10 metrų ilgio)

6) „Drillpro“ - 18V 520Nm smūginis veržliasukis, be baterijų

Išsamiau

Atsakydama į tai, NATO surengė mokymus savo branduolinėms pajėgoms. Tai yra, anot jo, tiek Rusija, tiek Vakarai kelia statymus, todėl NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas vėl kalba apie Rusijos galimybę panaudoti branduolinį ginklą.

Tuo pat metu O. Ždanovas teigia, kad blogiausio scenarijaus atveju, kai V. Putinas panaudos branduolinį ginklą Ukrainoje, tokio smūgio pasekmės priklausys nuo ginklo rūšies ir panaudojimo vietos – ar tai bus regionas su dideliu gyventojų tankiu ar retai apgyvendintomis vietovėmis, ar tai bus lyguma pietų Ukrainoje, kur sprogimas išplis plačiau, ar kalvotos vietovės su miškais, kurioms įtaka bus mažesnė.

 

Be to, neįmanoma nuspėti, kur vėjas nuneš radioaktyvųjį debesį, kuris gali sukelti paniką net tarp Rusijos gyventojų, pridūrė ekspertas. Tačiau, kaip sako O. Ždanovas, jei Rusija panaudos taktinius branduolinius ginklus, antrojo Černobylio tai nesukels.

Tačiau Rusijai ir V. Putinui pasekmės bus katastrofiškos, teigė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (18)