Didžiulis smūgis Putinui. Ukraina smogs į „nepaskandinamą lėktuvnešį“  ()

Kainuotų labai brangiai ir sukeltų didelių nepatogumų.


Degantis Krymo tiltaas
Degantis Krymo tiltaas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=KdAdwahF1Fk

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2014 m. okupuotas Krymo pusiasalis Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui yra „nepaskandinamas lėktuvnešis“. Tačiau atrodo, kad tampa netinkamas „laivybai“.

Apie tai savo straipsnyje dienraščiui „The Telegraph“ parašė buvęs Didžiosios Britanijos karališkojo laivyno karininkas Tomas Sharpe'as.

Pasak jo, Krymą aprūpina keturios pagrindinės arterijos. Tai Kerčės kelio ir geležinkelio tiltai, taip pat du keltai. Šiaurėje, okupuotoje pietų Ukrainos dalyje, taip pat yra geležinkelis ir greitkeliai. Nutraukus šių arterijų eismą, Krymas gali likti be ginklų ir maisto.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Fantastiškų kainų USB atmintukai, belaidžiai HDMI siųstuvai-imtuvai, „Xiaomi“ mini el. suktuko rinkiniai ir kt. (Video)
2315 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „VIOLEWORKS“ - 1500W galios akumuliatorinis pjūklas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Lenovo Thinkplus MU233“ - USB atmintukas (32-512GB)

4) „Xiaomi AtuMan DUKA E2“ - mini el. suktuko rinkinys

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

Išsamiau

Sharpe'as pažymėjo, kad ginklų, kuriuos Ukraina gali panaudoti atakuodama Krymo tiltą, rūšių vis daugėja. Pavyzdžiui, buvo pristatytas amerikietiškas ginklas „Stalker 5.0 USV“. Gynybos pajėgų dispozicijoje taip pat išlieka dronai „Magura V5“ ir „Magura“.

Straipsnyje rašoma, kad Rusija žino, jog atakos bus, todėl bando apginti Krymo tiltą baržomis. Ši gynyba yra primityvi. Ją reikia pralaužti tik vieną kartą. Spaudimas dronais ir ATACMS stiprėja. Taip pat keltai sugadinti, o geležinkelis šiaurėje lieka atviras.

 

Ekspertas pažymėjo, kad šiuo atveju kalbama ne apie Krymo grąžinimą, o apie tai, kad jis taptų nenaudingas kaip operatyvinis centras. Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau pademonstravo, kad gali vykdyti vienalaikes atakas iš sausumos ir jūros, taip pat turi galimybę atakuoti šį tiltą.

Pasak Sharpe'o, Krymą „uždusinti“ verta. Rusijai tai kainuotų labai brangiai ir būtų nepatogu. Putinas tai žino, todėl stengiasi sužlugdyti Ukrainos planus. Netgi kenkdamas kitoms fronto sritims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(71)
(4)
(67)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: