Monstriška padėtis. „Puola 7 brigados. To nebuvo per visą karo istoriją“  ()

„Mes turime kuo didžiuotis.“


Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=814531697526577&set=a.229159252730494

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-22 Monstriška padėtis. „Puola 7 brigados. To nebuvo per visą karo istoriją“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

3-iosios puolimo brigados kariai laikė priešą Avdijivkoje 10 dienų. Beveik 2000 karių likimas priklausė nuo jų veiksmų efektyvumo. Apie tai interviu UP kalbėjo Trečiosios šturmo brigados antrojo bataliono vadas Dmytro Kucharčukas.

Anot jo, anksčiau tokių operacijų Ukrainos ginkluotosiose pajėgose nebuvo.

„Mes supratome, kad jei sugriūtume, pusantro–dviejų tūkstančių Ukrainos karių grupė būtų visiškai apsupta ir tai, ko gero, buvo pati sunkiausia ir sudėtingiausia operacija, atrodo, kad Ukrainos ginkluotosiose pajėgose tokių operacijų nebuvo. Mano batalionas turėjo atlikti atsitraukimo manevrą“, – sakė Kucharčukas.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos belaidis aukšto slėgio plovimo įrenginys - nuostabus daiktas automobiliui ir namams. Ribotas kiekis
1770

Puiki kaina!

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Išsamiau

Jis taip pat paaiškino, kodėl šis manevras yra pats sunkiausias. Anot jo, bet koks traukimosi manevras „visada visada siejamas ne su atsitraukimu, o dalinio pabėgimu“.

„Turėjome palaukti, kol Ukrainos kariuomenė visiškai paliks Avdijivką, ir tik po to mano batalionas galėjo iš ten išvykti, mes buvome atskirti nuo brigados, kuri tuo metu buvo Kokso gamykloje“, – pažymėjo vadas.

 

Kucharčukas patikslino, kad tuo metu Ukrainos kariuomenę puolė 7 priešo brigados, o kovų intensyvumas buvo didžiausias per visą karo istoriją.

„Buvo labai sunku, bet mes turime kuo didžiuotis. Mes užbaigėme šią istoriją su minimaliais nuostoliais. Ir mes Avdijivkoje nepalikome nė vieno sužeisto“, – sakė Trečiosios šturmo brigados antrojo bataliono vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: