[ŽT] Koks čia išradimas? Rusai į frontą atvilko kažkokius rutulius (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BRytis 2024-06-22 08:52
Gal tai vandenilio ar helio balionai, kad sutrukdyti dronams?
Kyborg 2024-06-22 19:40
Kokiu būtų vandenilio/helio balionai gali trukdyti dronams? Ir šiaip, vandenilis balionams jau seniai nebenaudojamas, tuo labiau kvaila jį būtų naudot konflikto zonoje. Net rusai nėra tokie kvaili.
punktyras 2024-06-23 01:07
Balionai jei aptempti folija, galėtų būti klaidingi taikiniai, kabėdami aplink, galėtų dronams kliudyti prisiartinti ar panašiai.. Kuo vandenilis netinka balionams? Jis daug pigesnis už helį, didesnę keliamąją galią sukuria, jo degumas karinio konflikto zonoje nieko nenustebins. O sumaišius su deguonimi, sprogdami smulkius dronus gal net numuštų. Balionai dar pigesni net ir už žaislinius dronus. Va, net orų balionus vandeniliu ima užpildinėti: https://phys.org/news/2023-05-helium-hy ... loons.html
HardAxe 2024-06-24 09:52
nereikia aptempti folija, butu netgi durna svorio atzvilgiu. Daug efektyviau pakabinti radio atsvaita. https://www.nautisports.com/en/reflecto ... FeFlwGliKE Pakabink prie baliono gana galinga FPV video siustuva, pakelk aukstyn, geriausia i UA puse paleisk, jei dazni pataikysi FPV dronas nebesugebes palei zeme skristi. Nematys kur skrenda. O FPV dazniu ne tiek ir daug.
kestutisz 2024-06-25 12:43
Balionai/aitvarai - vienas logiškiausių sprendimų šiame kare ir juos dar tikrai pamatysime abejose pusėse. Vien dėl to, kad iš aukščiau bet kokie "REB"'ai (jammeriai, snifferiai) etc veiks toliau. T.y. ir dabar su visokiais tradiciniais dipoliais nuo techikos kai skleidi signalą į visas puses - tu visiškai be reikalo sunaudoji bent pusę energijos dengdamas žemę kur nieko nėra. Pakėlus sferą ji dengs didesnį tūrį. Plius pats balionas yra kliūtis, jo šniūras išvis praktiškai nematomas ir kiekvienas "kliudžiau" - beprasmė mirtis dronui ir papildoma gyvybė tankiukui. Plius dar galima prie šniūro paraišioti tipo dekoraciją "lietutis" ir drono operatoriui bus labai nelengva. Per WWII buvo net specialūs aerostatai, D-Day foto jei pažiūrėt tai ten pliaže pilna prikabinta, nors jų panaudojimo šansas pagal tiesioginę paskirtį buvo praktiškai lygus nuliui, labiau tik kaip paimtos teritorijos markeriai stebėtojam iš toliau, grynai dar viduramžių tradicija.