„Įsakyta nežmoniškai žiauriai nužudyti.“ Kokį įsakymą gavo armija  ()

Generalinė prokuratūra pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimų bei iš anksto apgalvotos žmogžudystės.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo?fbid=815138207465926&set=pcb.815138240799256

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-23 „Įsakyta nežmoniškai žiauriai nužudyti.“ Kokį įsakymą gavo armija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyjivas antradienį apkaltino Rusijos pajėgas nukirtus galvą ukrainiečių karininkui rytiniame Donecko regione – tai naujausias Ukrainos prokurorų kaltinimas Maskvai dėl smurto.

„Vykdydami oro žvalgybą vienoje iš kovinių pozicijų Donecko srityje, Ukrainos kariškiai aptiko suniokotą Ukrainos gynybos pajėgų šarvuotį. Jame buvo nukirsta ukrainiečių gynėjo galva“, – socialiniame tinkle paskelbė Ukrainos generalinė prokuratūra.

Norite žinoti, ar jūsų namų oras gali sukelti vėžį? Tokio matuoklio Lietuvoje nerasite nei su žiburiu
2809 2 2

Super gera kaina

Ribotas kiekis

Itin geras funkcionalumas

Išsamiau

Generalinis prokuroras Andrijus Kostinas teigė, kad Volnovachos rajone veikiančioms Rusijos pajėgoms buvo įsakyta neimti ukrainiečių karių į nelaisvę, o vietoj to juos „nežmoniškai žiauriai nužudyti – nukertant galvą“.

Jo biuras paskelbė nuotrauką, kurioje tariamai matyti šarvuotas karinis automobilis su sulieta dalimi, nurodančia, kur nukirstą galvą esą pastebėjo ukrainiečių dronai.

Maskva iš karto neatsakė į šiuos teiginius, o AFP negalėjo nepriklausomai patikrinti Ukrainos prokurorų kaltinimų.

 

A. Kostinas sakė, kad šis incidentas neliks nenubaustas, taip pat jis paragino „visą civilizuotą pasaulį izoliuoti ir nubausti teroristinę šalį“, turėdamas omenyje Rusiją.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad pradėjo tyrimą dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimų bei iš anksto apgalvotos žmogžudystės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Živilė Aleškaitienė
(113)
(7)
(106)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()