[ŽT] „Va tokią sistemą vaikinai sugalvojo“. Rusų propagandistas parodė rusų išradimą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2024-06-25 22:55
čia nėra "rusų išradimas", abi pusės priėjo iki šito vėžliuko-ninzės įvaizdžio, ypač reikalingi tiem kuriem reikia judėti tarp apkasų (kur yra stacionarūs blokatoriai).
HardAxe 2024-06-26 09:53
kaip įsivaizduoju jammeri, tai jis nesunkus. Uztektu keliu drono bateriju veikti valandai ar pan. įdomu per kiek laiko kažką tokio pritaikys praktiškai: https://www.krakenrf.com/
kestutisz 2024-06-26 11:27
Tai jau labai plačiai yra naudojamas Tiny SA, nes na price-performance, neabejoju jog ir ne tik šiaip signalo detektavimui, bet ir šaltinio radimui.
HardAxe 2024-06-26 12:54
tinySA yra spektro analizatorius. Jis net ne imtuvas, labai nustebčiau jeigu jis rodytų 1w signalą kažkur už kilometro. Yra daug visokių pigių plačiajuosčių SDR imtuvų, pvz rsp1a. su tokiais tikrai gali analizuoti signalą ir su kryptine antena bandyti palenguoti. Bet kraken užsidedi ant stogo ir jis iškart kryptį rodo. Visi kiti tik signalo stiprumą rodys. Galima gal sufazavus du imtuvus su identiškom antenom pagal fazės pokyti pasidaryti radarą. Turbūt koks hackRF tam lengvai sueitų, turi išorinį clock įėjimą. * dabar galvoju tiek rsp1a tiek krakren netraukia 2.4 ir 5.8GHz... Bet yra VTX veikiantis 1.2GHz. --- kaip ten bebūtų, nesu girdėjęs apie tokių prietaisų naudojimą, kai beveik visa kita skelbiama periodiškai.
kestutisz 2024-06-26 15:37
Tai ką tu sakai tai imho vien ir tas pats. Kraken igi yra sdr, tik su keliom antenom, ir gal keliasi imtuvais, nes kaina labai jau didelė. Plius softas kuris analizuoja iš kurios čia atėjo stipresnis tas pats signalas, tai pagal tą ir nustatysi kryptį, bet tik maždaug (bo ten visokie atspindžiai etc). Jei nori rimčiau tau vistiek geriau turėti daugiau tokių kaip tiny SA, išmėtytų palei fronto liniją, su įvairiom kryptim žiūrinčiomis antenomis ir juos sujungti į vieną tinklą. Tada jau gudresnis softas jau galės padaryti neblogą šaltinio trianguliaciją,
HardAxe 2024-06-26 16:28
Kraken aš naudojau kaip bendrinį pavadinimą suderintiem sdr imtuvam. Kaip jeep - visureigis. tu nori turėti du ar daugiau imtuvų su sinchronizuotu clock signalu, tada gali gaudyti signalo fazęs. T.y. pajausti į kurią anteną pirma atėjo. Čia pavizdys: https://www.rtl-sdr.com/an-rtl-sdr-phas ... on-finder/ Tikslumas bus nn kartų geresnis. Signalo stiprumas tokiu atstumu ir tokiu dažniu nieko gero nerodys. Matysi tik yra veiksmas ar nėra. Čia kaip paimk du telefonus, atsidaryk wifi langą ir surask kaimyno wifi routerį. tinySA irgi nedengia reikalingų dažnių, jis rodo iki 350MHz: https://www.tinysa.org/wiki/ beja kraken irgi dažnių nedengia. jei neklystu spektro analizatorius skirtas labiau stiprintuvo derinimui, tu tiesiai į jį sušeri signalą ir žiūri harmonikus, filtrų efektyvumus ir t.t. Bet iš eterio jis nieko gero nepagaus. Pigiausia veikianti imtuvo alternatyva yra RTLsdr, bet ir šitas neveikia 2.4-5.8GHz spektre. beje, neteigiu, kad reikia pirkti būtent kraken`us. Tiesiog tai yra vienintelė man žinoma alternatva kuri veikia out-of-the-box. Bet hack rc turi out of the box clock sinchronizavimą, rtlsdr tas lengvai padaroma ir t.t. Ir krakenas nebūtų naudojamas savižudiškom misijom, labiau taikinių identifikavimui, tai jo kaina neatrodo tokia dielė.