„JAV parama bus nutraukta.“ Šokiruojanti žinia. Ukrainai paskelbtas ultimatumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-06-28 21:46
Pati formuluotė jau negera. Tai ne taikos derybos. Tai įteisimas agresoriaus veiksmų - viskas. Čia nėra net jokio teisingumo. Amerika tiesiog pasirašinės, kaip liūdytojas, Budapešto memorandumo dalyvis, kad agresorius užgrobė dalį Ukrainos ir ta teritorija bus Rusija. Gaunasi, kad Amerika tapoi Rusijos sąjungininke. Amerika taip žemai dar nebuvo kritusi. Prezidentų debatai, tai puikiai atspindėjo. Jokios jėgos neturi amerika, tik nusileidimą, atsitraukimą, susitaikymą. Kas kovoja - tai ukrainos kariai, bet jų jėgos su 3x-5x ginklų ir žmonių stygiumi irgi ne begalinės. Aš manau ir NATO tai palies. Vakarai pūva toliau. Matosi, kad rytai stiprėja pūvančių vakarų atžvilgiu. Vakarai toliau daro nuolaidas. Ir žiūrisi ne iš stipriosios pusės, o iš bemoralės aukos. Rytai irgi be morales, bet jie veikia is jegos.
donatasv 2024-06-29 00:08
Niekas čia nepūva viskas priklausys kokiomis salygomis bus pasirašyta taika ir kaip vakarai traktuos ruskyną po visko. Jei toliau išliks kaip grėsmė tai ruskeliui be šansų per 20 metų išsikrapštyt iš šiknos. 10 metų ruošėsi šitam karui ir susmuko per du metus, nudrožė ir išvogė viską ką galėjo bandydami pasiekt durnų tikslų. Visa infrastruktūra apleista daugiau nei 10 metų ankščiau ar vėliau pradės lyst bėdos, o su tuo ir ruskio galas. Viskas ko reikia tai užbaigt karą.
Benediktas 2024-06-29 08:47
Kaip nepūva? Vien į USA debatus pažiūrėjus ir kad demokratai nerado geresnio kandidato, kaip ir respublikonai. Jei bus taika, tai Putino valdžia nuo to tik sustipres - ko dabar labiausiai Putinui reikia - tai taikos. Prisigamins tankuciu, prisigimdys zmoniu, pasikoreguos strategija ir kita karta Kijeva puls jau pusantro milijono kreiviu. Vakarai tikrai taip neisnaudos to laiko, jei bus taika. Ukraina bus palikta parastese, del Zelenskio vidaus politikos. Apskritai - vakarai tapo tik reaguotojais (ir prastais reaguotojais). Ką padarė - tai tik prisuko kraniukus, daugiau kažką - labai bijo daryt. Visą toną užduoda rytai. Ir rytams to pakanka. Putino valdžiai to pakanaka. Šiaurės korėja kuo puikiausiai laikosi su dar mažesniais resursais - tai Rusijai su jos resursais - tik reikia laiko atsigaut ir ji atsigaus, technologijas iš Kinijos gauna.
donatasv 2024-06-29 09:47
Dėl debatų tai sutinku nesuprantu ko bidoną laiko. Vienas nusikaltėlis, kitas elzhaimerio kamuojamas senukas. Š. Korėja laikosi? Šalis totaliai degradavus. Viskas ką jie ten sugeba tai sukurt įvaizdį kaip ir rusas. Atėjo antra armija ir sugriuvo. Hitleriui prilygina putką, kur hitleris atkalė pusę europos, nuėjo iki ruskyno vidurio, o kur ruskelis nuėjo? Gerais laikais nesugebėjo nieko dabar jau kai pavarys tai niugriaus europą? Nu nejuokink, putkai reikia taikos bet taika jo salygomis. Toną rytai užduoda? Jei toną rytai užduotų tai viskas judėtų jų naudai. Kas dabar juda jų naudai? Ateis putka sugriaus europą? Sugriovė? Nusmukdė ruskyna, tuoj nuginkluos š. Korėją, ateis trumpas atpyzdins kiną. Čia toną skaitosi užduoda rytai? Rytai degraduoja ir smagiai ritasi žemyn. Prisikūrė bricsų, sąjungų fiktyvių, bando vaizduot, kad mes galim kaip vakarai net juokas imą su tokiomis sąjungomis vienas klausimas kada pradės atkalinėt vienas kitą nes kitaip diktatoriai nesugeba. Jei nori stiprios sąjungos turi pasitikėt savo partneriais, o kuo pasitiki diktatoriai? Nori dirbt su vakarais nes be jų negali, nori vaidint, kad atsispiria nuo vakarų bet pasiūlytų vakarai atsitraukimą nuo tų kurie su brics ir sugrius tokia sąjunga arba numirs iš bado.
Benediktas 2024-06-29 10:03
Jei vakarai užduoda toną, tai kodėl sutiks su Putino sąlygomis - ką užkariavo Putinas paisiims sau. Kodėl nekariaujam toliau, duodant daugiau ginklų Ukrainai ir paliekant Putino valdžią be rezultato viso šito karo, su pralaimėjimu Ukrainoje? Akivaizdu, kad Amerikoj už 6 mėnesių į valdžią ateis Trumpas, kuris nutrauks karą, jis atvirai tai deklaruoja. Per 6 mėnesius Ukrainai, su ginkluote kuri lašinama per pipetę, jei pavyks išlaikyti frontą - daugiausiai ką galima padaryt. Nėra pakankamos vakarų paramos. O gale še ir agresoriui atiduos ką užgrobė.
Dannas3 2024-06-29 10:15
As pastaruoju metu nebesu toks armagedonistas trumpo atžvilgiu. Taip, pastaraisiais metais esu prisiklauses izvalgu kad trumpas iseitu is Nato ir atiduotu Ukraina Rusijai ir t.t. ir visa tai priimes uz tiesa, bet tai nebūtinai taptu tikrove. Nemaža itaka padare Ramanausko pokalbis su Kojala. Esme tame, kad abi administracijos turi ir pliusu ir minusu. Pasaulis nesugriuvo per pirma trumpo kadencija, nesugrius ir per antraja. Kad ir kaip jo nemėgstame, daugiausiai del asmenybes ir populistiniu kalbu, bet negalim paneigti ir geru kalbu ypač apie nordstream 2 ir nepakankama finansavima gynybai. Anksciau ar veliau Ukraina tures pradet derėtis su rusais. Klausimas tik kokias saugumas salygas gales pasiūlyti amerikiečiai ukrainiečiams. Jei ir nebus kalbu apie Nato, kazka turės visvien pasiulyt ir si karta negales apsieit nieko neipareigojanciu beverciu memorandumu. Gali pasiūlyti tokias salygas kokias turi japonai ir korėjiečiai, kurie yra po amerikieciu nuclear umbrella. Aisku cia tik svarstymai, bet nemanau, kad taikos salygos bus naudingos tik I viena puse. Kažkokia pusiausvyra tikrai turetu but.
donatasv 2024-06-29 10:22
Ar tikrai putka viską ką norėjo gavo? Viską įvykdė ko siekė? Visada viskas baigiasi derybomis. Nori hitlerio galo eik iki maskvos ir netriesk miltais pats supranti kodėl neina. Putka parodė ką geba rytai, kariauja su nato nors nato dar net nepradėjo kariaut, o tie sugriuvo. Jei Ukraina bus nato tai bus win win Ukrainai iš viso šito šūdo išlips su nuoskaudomis bet saugūs augti toliau.
Benediktas 2024-06-29 10:33
Mes tik galime numatyti, ko jis norėjo. Bet gavo daug 25% Ukrainos teritorijos. Tai karo užbaigimo derybas galima vesti ir kai Putinas išstumiamas iš Ukrainos, tai irgi bus susitarimas dėl karo baigties, jei jis norėtų. Dabar gausim, kad Ukraina ir vakarai su savo pagalba turės priimti Putino sąlygas. Jei Rusija tokia silpna, kaip sakai, tai kodel nepadejus labiau Ukrainai, taip sugadinant Putino įvaizdį, parodant rusų akyse, kad caras apsi*iko. Kodėl Trumpas nori išgelbėti Putino įvaizdį? Trumpas vaizduoja save, kaip būsimą arbitrą - bet realiai, ką padarys, privers visus įteisinti Putino laimikį, žaidžia toje pačioje komandoje, kaip ir Putinas.
donatasv 2024-06-29 11:26
Gali bandyt nueit ir iki maskvos bet kuo visa tai užsibaigs? Gali prarast daug daugiau jei ruskis atidarys branduolinių ginklų pandoros dėžę. Vertint turi viską. Ruskio armija subyrėjo ir čia nėr tik atstatymo klausimas, kad ruskelis galėtų vaidinti toliau. Atstatys iki to kas buvo ir ką? Eis tipo imt nato? Neužteks čia boboms prigimdyt mobikų turės investuot į karo pramonę tiek, kad technologiškai prisivytų vakarus jeigu norės kažką padaryt. Nori pasakyt užteks 20 metų jiems? Vakarai net rimtesnių ginklų nepanaudojo šiam kare. Ruskio era baigėsi ilgam.
Benediktas 2024-06-29 11:34
Prie ko čia ėjimas iki Maskvos - iki sienų reikia eiti, kaip minimum ir sukuriant buferinę zona Rusijos teritorijoje. Rusai jau planauoja, kaip geriau pulti Ukrainą po taikos pasirašymo, geriau pasiruošus. O vakarai turi iliuzijų, kad su šia sutartimi nubus kito karo tarp Ukrainos ir Rusijos, naivuoliai. Tik Rusija tam skirts visus pajegumus pasiruosti, o Ukraina nieko negaus arba trupinius, Ukrainos ekonomika sudauzyta, zmoniu nera. Mes turesim eit gint Ukrainos nuo Rusijos antram kare, ar stebesim Kaip Rusija prasiplecia - mus visai uzspausdama?
donatasv 2024-06-29 11:53
Tai eik prašom. Ukraina nevertino rizikų sudraskė į gabalus. Nevertinam ir mes? Gausim radioaktyvių bombų ir sėdėsim patenkinti. Be nuostolių čia jau neišlysi verk kiek nori. Dalinai ruskui nusileis bet galima sakyt sudrošta ruskio galybė per pora metų. Ateis pult Ukrainą vėl? Tegu galvoja ne kaip pavogt, o kaip išgyvent.