„Per 48 val.“ 50 karinių laivų juda į Ukrainą  (2)

JK padidins paramą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis JK gynybos ministras Johnas Healy per savo vizitą Odesoje paskelbė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą. Jame bus didelio tikslumo „Brimstone“ raketos, amunicija ir artilerijos pabūklai.

Tai skelbiama Jungtinės Karalystės vyriausybės svetainėje.

J. Healey pažadėjo padidinti paramą Ukrainai per 48 valandas nuo paskyrimo. Taigi, po susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir derybų su gynybos ministru Rustemu Umerovu jis paskelbė apie naujo karinės pagalbos paketo teikimą.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Beprotiškų kainų planšetės, atminties kortelės, išmanieji LED šviestuvai ir kt. (Video)
2887 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

2) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

3) „N-ONE NPad Y1“ planšetė - puikios kainos ir kokybės modelis

4) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

5) „Microdrive“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

Išsamiau

Yra žinoma, kad naujame karinės pagalbos pakete bus:

  • ketvirtis milijono 50 kalibro šovinių;
  • 90 prieštankinių raketų „Brimstone“;
  • 50 mažų karinių laivų upių ir pakrantės operacijoms remti;
  • 40 išminavimo mašinų;
  • 10 AS-90 artilerijos vienetų;
  • 61 buldozeris gynybinėms pozicijoms statyti;
  • parama anksčiau dovanotiems AS-90, įskaitant 32 naujus vamzdžius ir svarbias atsargines dalis, kurios padės Ukrainai pasigaminti dar 60 000 vnt. 155 mm kalibro šovinių.

 

Vyriausybės tinklalapyje pažymėta, kad per vizitą, kuris sutapo su Ukrainos kasmetine karinio jūrų laivyno dienos švente, gynybos sekretorius patvirtino, kad naujoji Vestminsterio vyriausybė sustiprins JK nuolatinius įsipareigojimus Ukrainai.

„Nors vyriausybė pasikeitė, bet JK vieningai remia Ukrainą. Būdamas naujuoju gynybos sekretoriumi, užtikrinsiu, kad padidinsime JK paramą, teikdami gyvybiškai svarbią karinę pagalbą. Ši vyriausybė nepajudinamai įsipareigojo toliau teikti karinę pagalbą ir stovės greta su mūsų draugais ukrainiečiais tol, kol reikės“, – sakė J. Healy.

 

Be to, šalies gynybos departamento vadovas nurodė vyriausybės pareigūnams paspartinti balandį žadėtą​​karinės pagalbos paketą ir užtikrinti visišką jo pristatymą Ukrainai per artimiausias 100 dienų.

Šių metų balandį JK paskelbė apie didžiausią visų laikų karinės pagalbos Ukrainai paketą, kurį sudaro 400 transporto priemonių, 1600 atakos ir priešlėktuvinių raketų, įskaitant papildomas didelio tikslumo ilgo nuotolio valdomas raketas „Storm Shadow“, 4 mln. vnt. amunicijos ir 60 laivų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(5)
(122)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)