„Tai ne visi supranta.“ Rimtas smūgis Europai. Generolas perspėja, ką slapta daro Kinija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-07-09 14:57
Mldc, galvoja, kaip aš. Vakarai dreba kamputyje, tik kad ne eskaluot. Rusai smogia į vaikų ligoninę. Tikrai reikia derybų.
immortallt 2024-07-09 15:17
Kada didesni nuostoliai, ginantis ar puolant? Kaip ten maskoliams su naujos technikos gamyba reikalai? Kinai padeda ar naudojasi padėtimi, ir tą patį ką prieš karą pardavinėjo, dabar maskoliams už keliais kartais didesnę kainą stumdo?
donatasv 2024-07-09 16:29
Dantis sukandus antra pasaulio armija per du metus nei iš vietos galima sakyt neišjudino fronto. Neženklūs pasikeitimai stiprėjančios jėgos požymis? Lygint Ukrainą su vakarais tai galima sakyt Ukraina su užrišta viena ranka už nugaros ir uždengtom akim tvarko stiprėjantį ruskį... čia visiškai turi keist taktiką kas iš tų tankų sunkiosios technikos kai nuo peties paleidžiamomis raketomis ar žaisliniais dronais taško kas dieną kelis ar keliolika milijonų vertą techniką. Pagamint stingerių ar dronų nebėda kapeikos. Pagamint sunkiąją techniką yra ką veikt. Tokiomis proporcijomis laimėt karą praktiškai neįmanoma. Kare dominuoja artilerija kaip antram pasauliniam kare tik dėl to, kad Ukraina daugiau nieko negauna, o ruskelis nesugeba pagamint kažko rimčiau arba neturi tam lėšų. Jei kiek ir užgamina nesugeba panaudot efektyviai mėto ant ligoninių nes tikėtina žvalgybos pajėgumų 0. Naikint Ukrainoje nėra ką nes viskas pareina iš vakarų. Triedžia ant sienų vos tik išgirsta, kad vakarai leis atakuot taikinius rusijoje nes puoikiai supranta, kad visą ruskį mir galima sugriaut per kelias valandas jei prasidėtų rimtas karas nenaudojant branduolinių ginklų tiesiog tolimo nuotolio raketas. Pradėk atakuot oro gynybą, naftos, dujų bazes, gamyklas viskas sugriūtų kaip kortų kaldė ištraukus apatinią kortą. Be branduolinių ginklų jau seniai toks scenarijus būtų įgyvendintas. Vienintelis dalykas kuris saugo putką nuo pralaimėjimo.
Benediktas 2024-07-09 16:36
Nėra Europoje dabar šalies kuri prilygtų Ukrainos kariuomenei. Per daug sumenkinam 40mln dydžio šalies ir didžiausios šalies Europoje kariuomenę. Ukraina gauna nemažai ginklų, bet vis tiek per mažai. Tiesiog atrodo, kad mažai, kai lyginam su Rusijos pajėgumais, kuri turi visą praktiškai visą Sovietų Sąjungos palikimą, plius gauna iš Korėjos ir Kinijos. Čia nėra nieko juokingo iš Rusijos. Čia bėda. NATO verkia dėl 2%, o ten investuos viską karui. Ten gamyklos yra reikalingos ir bus statomos tik kurui ir ginklams, o žmonės mus reikalingi daugumoje tik kaip kareiviai. Biškį reikia atsipųst jiem kelis metelius ir jie galės sumobilizuot įspūdingą skaičių.
donatasv 2024-07-09 16:42
Pradėk karą su vakarais visos tos tavo išvardintos gamyklos sugrius per kelias valandas ir kas toliau? Nes puikiai matom kaip veikia ruskio oro gynyba. Elementarių dronų nesugeba atremti.
Benediktas 2024-07-09 16:44
Jiems nereika dabar karo su vakarais. Šiame etape galima susirinkt visus kaimynus, kurie ne NATO. Tada atsipųst, Sustiprėt, persiorganizuot, apsiginkluot, susivienyt su Kinais, su BRICS šalimis sukurt karinį aliansą ir tada pradėt klibint silpniausias NATO vietas. Tą vietą mes žinom.
donatasv 2024-07-09 16:48
O vakarai bejėgiai? Nei lėktuvų, nei laivų, nei ilgo nuotolio raketų, balistinių raketų nieko negauna Ukraina, o ruskis stovi vietoje. Kuom jie žada imt vakarus? Orkų armija nuoga šikna?
Benediktas 2024-07-09 16:55
Vakarai dar nepradėjo stengtis, papirkti chilina, o kiti bijo. Ginklų pramonė neturi užsakymų. Sako baiginėjasi Patriot raketos. Vnz vakarai - neadekvatūs įvykiams, vėluoja 20 metų mažiausiai - nuo tada, kai Rusija ir Kinija pradėjo sparčiai ginkluotis.
bahuriux 2024-07-09 17:10
Sovietinės šarvuotos technikos sandėliai, ant lauko jau apytuščiai pas rusus. Kažkas iš youtūberių skaičiavo iš palydovinių nuotraukų, kad tokiu ir net mažėjančiu puolimo tempu šarvuota technika visa iki paskutinio tanko baigsis per minimum 1,5 metus, max per 3-4 jei visi sandėliai su stogais pilni, manau tikrai nėra po stogu pilnai prigrūsta. Vidurkis sakykim dar 2 metai. Tai vakarai ir lašina ginklus per pipetę, nes mato kad ukrainiečiai efektyviai ginasi ir naikina rusus ir jų tankus-pašiūres. Problema tik kad naikinami civiliniai objektai. Beja ko Ukraina laukia nenaikindama rusijos infrastruktūros vis didėjančiu tempu. Galėtu sunaikinti visas naftos perdirbimo gamyklas ir visus dujotiekius, ypač perpumpavimo ir LNG stotis, tada elektrines ir transformatorines. Gali nusipirkti dronų, ar pasigaminti juk.
donatasv 2024-07-09 17:32
Nei papirkti nei čilina. Jei nustosi galvot kaip panikos apimtas vaikas susidėliosi viską galvoja normaliai gausi rezultatą, o ne paniką. Ruskelis ne tik drožia savo techniką bet negana to nuginkluos ir kaimynus. Kas bus toliau? Tarkim jei putkos rėžimas nesubyra pakeliui, sudrožia techniką ir nebesugeba pult taigalų gale pereis į gynybą. Tokiu atveju Ukrainai jau reikės pult tik bėda ta, kad mano nuomone vakarai neskirs tiek išteklių, kad Ukraina gebėdų pult. Tam vakarai ir paskelbė planą gint nuo 1 cm, nes puikiai suprato kiek reikia išteklių ginant ir kiek jų reikia puolant. Abi pusės sėdės be pakankamų išteklių įveikt viena kitą kas galų gale išaugs į užšaldytą konfliktą arba derybas. Su įvestomis sankcijomis ir budulio įvaizdžiu putkos rusija ilgai neišgyvens ir su laiku bus priversta kapituliuot ir pasileist į visas 4 puses, o tada bus laisvas kelias Ukraina atsiimt teritorijas, stot į nato, es ir t.t.
Benediktas 2024-07-09 18:06
Kaip ne papirkti? Visokie La pen, Trumpai, Orbanai, visokios dešiniosios partijos, pas mus irgi tokių netrūksta - pilna tokių Europoje, kurie sako reikia draugaut su Rusija ir baigt karus. Ir ką jie atėję į valdžią suskubs ginkuotis? Ne.
donatasv 2024-07-09 20:21
Draugaut? Merkel laikai baigėsi, verslas ir technologijos į ruskyną neis po tokios putino parodijos. Kas lieka? Putkos karas pasmerktas nes resursų atžvilgiu putka neturi šansų siunčia tanką už 5kk Ukraina atreme su dronu už 5k ar dviem už 10k. Daryk ka nori jei nesugalvos kaip pigiai atremt dronų ataką (šiferis ant tanko nesprendimas) toliau antro pasaulinio karo principais paremti susirėmimai nelabai įmanomi. Tai reiškia, kad vakarams belieka kažkokiu principu nuleist saugiai putką ant žemės ir leist jam susiprast, kad pralošė be isterijos, trydos ir neapgalvotų sprendimų. "Draugaut" ar dar kažkaip guosti putką, kad tik užbaigt karą yra saugus sprendimas. Toksiškas verslo požiūris ir prisiimama verslo rizika dar ilgai neduos ruskynui atsigauti. Nežinau koks normalus verslas norės daryt verslą su debilais. Tereik daugiau vakarų griežtų pasisakymų gana yra gana ir lai traukiasi su kuo didesniu nuostoliu ilgiau atsimins. Tereikia suprast vieną elementarų dalyką jei ruskynas pereis į gynybos rėžimą Ukrainai atsiimt teritorijų nebus šansų, kad ir kiek triesi, kad reik duot ginklų. Nieks jų tiek neduos nes tiepatys principai su dronais galios visiems. Dėl to derybos ankščiau ar vėliau bus neišvengiamas sprendimas. Galiniam taške karo pramonė ruskyne žlugs nori to ar nenori ir ruskelis prisimins ssrs likimą. Nepamiršk kinas remia bet kiek ilgai? Galų gale paprašys kažko atgal.
immortallt 2024-07-10 08:17
Kurie čia kaimynai likę geri draugai maskoliams? Bet koks Ukrainos teritorijos atrėžimas maskoliams yra paskatinimas kinams pulti Taivaną - ką spėsi užsiimti, turėsi, o tada įteisins. Kai maskolių oro gynyba, švelniai tariant, skylėta, o pagrindinė jėga yra artilerija, tai pakankamas oro jėgos turėjimas labai stipriai pakeistų situaciją fronte. Derybų nereikės, jei maskoliai ne tik technikos sandėlius ištuštins, bet ir ekonomika ant paskutiniųjų bus. Būtinas spaudimas toliau, pvz. uždaryti laivams plaukiantiems iš/į maskolyną per NATO ekonominius vandenis. Uždaryti tranzitą į Kaliningradą. Žmonėms leisti iš Kaliningrado grįžti į maskolyną, bet į Kaliningradą atgal nebeleisti. Plėsti ir aktyvinti maskolyno rėžimo asmenų turto areštą, neaiškios kilmės ir UBO lėšas užšaldant, kol savininkas būtų įrodytas.
Benediktas 2024-07-10 09:35
Susirinkt - tai turiu omenyje aneksuot. Arba padaryti butaforinėmis valstybėmis - kaip Baltarusija. Kuri atrodo, kaip atskira valstybė, bet iš tikro 100% pavaldi Rusijai.
donatasv 2024-07-10 14:58
Nėra jokio paskatinimo pult. Tiesiog išryškino silpnąsias vietas ir leido padaryt išvadas ko laukt. Vakarai išvadas padarė ir be jokių kompromisų pasakė ginsim savo ir sąjungininkų teritorijas nuo pirmo centimetro. Pavėlavo su pagalba Ukrainai beabejo taip. Bet nepadarė išvadų ir toliau naiviai stebės diktatorių išsidirbinėjimą? Nemanau.
immortallt 2024-07-10 15:32
Taivanas yra NATO teritorija? Tai maskoliams jau nusileis, o kinams jau nebenusileis? Iš serijos, nuo kito pirmadienio pradedu dietą, pakartojo Onutė 26-tą penktadienį šiais metais.
donatasv 2024-07-10 16:02
Kodėl būtinai nato? Tai JAV prezidento bideno žodžiai kurie apima jų sąjungininkų teritorijas. Kitas reikalas net ir nato sutartyse yra numatyta kiek laiko turi gebėti šalis apsigint pati. Ko Ukraina nesugebėjo padaryt nuo pirmų žingsnių. Ši pamoka ne tik vakarams bet ir visoms kitoms šalims galioja. P.S. JAV laivyno dislokavimas Japonijoje gerokai prieš karą jokio signalo nesiunčia? Čia tik šeip į žvejybą išplaukė? P.P.S. su maskoliais jau šaukštai po pietų. Maskoliai spėjo pasinaudoti spraga ir vakarų naivumu.