„Vertiname labai rimtai.“ Vokietijos kontržvalgyba smogė Rusijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-07-13 12:09
- Manyčiau, Rusija žaidžia tuščiomis kortomis norėdami pasiųsti žinutę vakarams, kad jeigu jie leis atakas Rusijos teritorijoje, išpuoliai persikels ir į Vakarų teritoriją. - Kažin kokie realūs Rusijos pajėgumai padaryti žalos vakarams? Greičiausiai nukentės būtent civiliai. - Rusijos kortos baigiasi, todėl artėjama prie branduolinio ginklo klausimo. - Kadangi rytų diktatūros kovoja dėl išlikimo, todėl visiškas atsiribojimas nuo Kinijos neišvengiamas. Tam reikia ruoštis.
Benediktas 2024-07-13 12:22
Bet šiaip rytų diktatūros dar galėjo ir taip gyvent ir gyvent, niekas nesistengė jų sužlugdyt, joms net labai gerai sekėsi/sekasi prekiaut su vakarais ir turtinget, galejo ir toliau taip gyventi. Bet jos užsinorėjo paimt pasaulio kamuolį į savo rankas. Patvirtina, kad nevisapročiam diktatoriam pinigų duot nereikia. Kažkaip vakarams reikia verslą pasatyt į antrą vietą - konstitucijoje. Pirma tam tikri išmokti principai, paskui verslas. Nemanau kad jų verslui diktatūros sukurs geresnes sąlygas. Jei verslas perbėgo į diktatųrą jo prekių importas apmuitinimas 2x. Nes vakaruose visi pinigai - kur jie dings. Tai vystysis vidinė vakarų rinka ir po truputį gali plėstis į valstybes, kurios pereina į demokratijas. Su šiais principais, vien pinigai gali keisti pasaulio tvarką. Nes dabar buvo laukiniai vakarai - verslui, kur pigiau - ten ir investavo, nesvarbu diktatūra ar demokratija. Valstybės turi tai sukontroliuot. Vokiečiai iš Rusijos dujas pirko. Kinijoje gamyklas statė. Čia kertinės klaidos. Tokie dalykai turi būti uždrausti konstitucijoje. Jei nesilaikai - išmetam iš NATO. NATO reikia padaryt ir ekonominį ir karinį. Konstitucija turėtų prasidėti maždaug taip: 1. Kiekvienas gimes šalyje yra tos šalies pilietis. 2. Verslas gali investuoti kitose šalyse, tik jei tos šalies konstitucinė santvarka yra demokratija ir jos indeksas yra nemažesnis nei... Tegul diktatūros užsiknisa save pamaitint. Sumažės ir diktatūros gerbėjų. Singapūras ne išimtis, ateis koks jo vaikas ir bus jiems pzdc. Negali valdžia būti uzurpuota. Ji turi būti laisva, bet su saugikliais. Man atrodo tai yra akivaizdu stebint šių dienų įvykius ir kas juos sukėlė.
HardAxe 2024-07-13 20:13
Rusija buvo pradėjus turbūt kokius 7 karus po TSRS žlugimo, viskas baigėsi riboto mąsto konfliktais be didesnio vakarų įsikišimo. Kas galėjo prognozuoti, kad šį kartą komikas prezidentas ir tuo metu pareigas ėjęs generolas sugebės pasipriešinti ir pažadinti vakarus iš letargo miego? Dabartinė karo eiga turbūt užėmė mažiau 5% galimų puolimo baigčių.
Benediktas 2024-07-13 20:18
Viskas ok - kas galejo pagalvot. Čia tas pats, kas kas galejo pagalvot, kad pavogs atrakintą mašiną. Anksciau neikas nevokdavo. Vakaruose kadaise durų nerakindavo, kol nepriovaziavo is rytų Europos. Manau akivaizdu, kad diktaturose nereikia investuot. Kaip rasiau, tai turi buti vienas kertiniu dalyku. Duodi beprociui pinigu, kol turi mazai - nesisakoją, bet kai pasiekia tam tikra dydį - jau jis nori vadovaut pasauliui. Kas galejo pagalvot? Tai gi čia akivazidu. Demokratijoje su aukstu indeksu tai neatsitiktu niekada. Čia negali serti diktaturos iš pasitikėjimo - va šitas veikėjas patikimas, ramus, tai leiskim jo šaliai turteti. Ne. Nes šalis praturetes, o jis paskui suzveres (kaip atsitiko Putinui), arba jo vaikas, arba ipedinis. Diktatura - visiskai valdymo forma premta pasitikejimu vienu zmogumi. Čia didžiausia rizika kokia gali but. Išklaikot stabilu demokratijos indeksa bent 10 metų - tada galim kalbet. Ką dare Putinas pirmiausia atejes i valdzia - nacionalizavo visa ziniasklaida. Čia jau viskas, stop. Čia aisku jau kokiais begiais toliau nueis salis. Paskui tesmai tapo priklausomi. Cia viskas jau. demokratijos indekso praktiskai nera. Tokie dalykai vakruose butu kertiniai nustatyti - tu negali su Rusija daryti verslo. Jei bandai apeidineti - gauni baudas. Taip mes dabar prie to priejom po karo pradzios. Sakau, čia konstitucijoje tokie daluykai turi buti irasyti, kad kita atejus valdzia vakaruose negaletu to pakeist, be referendumo ir teismu leidimo. referendume isvardinant visas pasekmes, kas po to buna. Vakarai ilguoju laikotarpiu - mase zmoniu islos is to. Maziau streso ir nebus karu tokiu. Dabar milijonai zmoniu pastoviai stresuoja, zusta del demokratiju ir diktaturo kovos. Kur diktaturas finansiskai palaiko vakarai. As suprantu atvejus, kai reikia pirkti, ko nera niekur kitur tik diktaturoje. Bet jei gali brangiau nupirkt kitur, tai perki kitur is demokratines salies. Taip ugdai ir remi kitas demokratijas. O visi kartu buna NATO.