To dar nebuvo nei viename kare. Ukrainoje pasirodys lazeriniai ginklai „DragonFire“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2024-07-16 12:35
Gali būti neblogas proveržis oro gynyboje, jei aktyvūs maskolių veiksmai užsitęs.
pirmas 2024-07-16 13:00
Jei pataiko į monetą už kilometro, tai gerai. O pataikius ją sunaikina ar tik pakaitina?
Benediktas 2024-07-16 13:07
Iš rublio padaro eurą
kestutisz 2024-07-18 19:39
Visgi manyčiau, kad padaro didelį šnipštą ir tiek. Bo jaau ir už kilometro tai bus gan platus spindulys, atitinkamai praradęs daug galio. Plius didžiausia grėsmė - FPV juda nevisai taip tiesiai, kad galėtum nulaikyt tą "mirties spindulį". Ok, yra sritis kur gali praversti tai lazeriu gadinti vaizdą per kameras. Rimtesni fotoaparatų sensoriai neretai nukendėdavo netgi koncertų koncertų metu nuo efektų lazerių, kurie šiaip saugūs žmonėm. Tai secialiai didesnės galios lazeris į sensorių gali būti ok. Minusas - kad na lazerio dažnis bus žinomas dar nepastačius, tad užteks uždėt atitinkamą filtrą. BEt net ir šiuo atveju protingiau ant pvz tanko statyt ala "xy scanner" kuris į tikėtinus taškus iš kur gali ateiti ataka (dažniausiai tai galas jei tankas juda į priekį) ištisai projektuos kažkokį patterną ir statistiškai pataikys į sensorių.
immortallt 2024-07-19 08:41
Tai sakai plauna pinigus, ir plaudami pinigus siunčia neveikiantį aparatą į frontą, kur jo neveikimas bus iš karto demaskuotas?
kestutisz 2024-07-19 12:02
Prie ko čia plovimas. Testuoti irgi reikia, net ir beviltiškus dalykus :) Daugybė dalykų fronte yra labai abejotinų, dalį net čia gamina savanoriai pagal piešinį ant servetėlės ir tik pabandžius ant orkų nusprendžiama ar tai efektyvu. Tiesiog su lazeriais ir karu yra vienas esminis minusas - jiem reikia be galo daug energijos, ir atitinkamai tikslumo. Ir abu parametrai su fronto linija nelabai suderinami. Daug galios == daug švies temovizoriuose patys, ir bet kokia skeveldra suspprogdins neprasčiau nei parako statinę. Galbūt, kažkur toliau, shahedų ir žvalgybinių dronų pašvietimui įprastai zenitinei artilerijai - ok. Bo dabar viskas ten labai paremta ant jausmo, termovizpriuje mato taikinį, jį numušinėja serijomis su traseriasi ir pagal juos koreguoja, ždž daug vargo. Lazeriai čia tikrai gali padėti. p.s. taip, mačiau kažką ten iš Izraelio apie panaudojimą, bet ten nelabai įtikino. Plius jų priešas praktiškai nieko neturi tai nėra lygiavertis testas
immortallt 2024-07-19 12:52
Ai, tai galvoji net proof of concept nepasidarė, prieš duodami pinigų prototipui, o po to pinigų prototipo pritaikymui gamybai? Savanoriai kai gamina, negauna milijoninio finansavimo. Šiaip lazeriui energijos reikia visai nedaug, palyginus su kita įranga. Reikia daug momentinės elektros energijos, kuri sunkiau saugoma ir atiduodama, bet elektros energijos gauti lengviau, nei itin tikslių raketų, galinčių numušti kitas raketas. O matei jau ~20 metų senumo kaip iš lėktuvo lazeriu važiuojančio visureigio variklį lazeriu per keletą sekundžių oažeidžia tiek, kad jis užgęsta su visam? Taip, ten galia didesnė buvo. Bet variklį perkaitinti yra sunkiau nei sprogmenis. Skeveldra sukels didesnį sprogimą, nei sprogmuo? Iki 20 mach'ų įgreitins? Man labiau kelia klausimų gebėjimas užfiksuoti ir išlaikyti taikinį. Dar optikos ilgaamžiškumas lauko sąlygomis.
kestutisz 2024-07-19 13:27
Kiek matęs visokių prototipų video - tai ten pakabina kokį didelį droną ala Phantom (nes nu visur paveiksliukuose kur draudžiama tai būtent jie) ir tada jį pašildo ir jis nukrenta*. Tokius gan stacionariai kabančius matėm jau ir iš Bradley patrankos nupila, ir tas įtikina labiau. O su manevruonačiais ne taip viskas paprasta, ypač kai jų eiks po kelis, bangomis, su skeveldriniais užtaisais. Ir skeveldros pramušt tuos įkraunamus didžiulius kondikus pilnai užteks, tada bus fejerverkai. Na ok, gal nebus fejerverkų, bet vien įtarimas kad galėjo kažkur pralįst skeveldra - jau reikš kad reikės išvežt pilnai viską perrinkti. Plius dronai tai jie dabar patys primityviausi, net nenaudoja niekas gudrių schemų kaip papildomi varikliai ir jų netekimo kompnesavimas ar jau prieš kelis metus demonstruoti universitetiniai triukai kaip su nulaužtu propu softas sugeba kompensuoti judėjimą tai čia tik laiko klausimas. *tie krentantys dronai tai išvis žanro klasika, kaip čia ala lietuviškus antidronus demonstravo - tik įjungia ir krenta, nors nematau ko jam krist, kai realiai dingus ryšiui labiau tikėtina sofftas "spaudžia gazą" ir kyla aukštyn, kitam užėjimui, nebent jau jo, baterija iki galo iškrauta ir tada krenta bet kur, kad nors kažką kliudytų.
immortallt 2024-07-19 13:31
Tai visada gali sugalvoti būdą kaip įveikti. Klausimas kainos ir gebėjimų tai pasiekti.
kestutisz 2024-07-19 13:38
Tai žinoma. Čia nėra kažkoks stebuklingas wunderwaffe (kaip daug kur dabar skelbiama), tik dar vienas vystymosi etapas. Ir imho ne pats geriausias. Dar primečiau kad labai aš jau sudėtingai apie lazerio sugadintų propų/motorų kompensavimą galvoju - tikėtina jog užtektų ir tai kas vadinama propelerių apsauga, kurią visi šiaip nusiima. O prieš lazerius tai tiesiog tektų užsidėt ir gal net pasidaryt kiek stambesnius. Ten gi slėgį reikia stumdyt aukštyn/žemyn, ne į šonus, tad propas/motoras gali būti pridengti visada.
HardAxe 2024-07-19 23:07
FPV su tokia įkrova ir taip skrenda ant perkaitimo ribos. Jei dronas, tai perkaitinti batarkę, variklius, procesorių yra juokų darbas. Ir šiaip bet kurio drono kamera gavus lazerio spindulį gali likti truputį akla, kitos sistemos veiks, bet kiek iš to naudos, neaišku.