„Tai gali turėti nenumatytų pasekmių.“ Situacija greitai paaštrėjo. Kas vyksta su ATACMS  ()

Ukraina prašo JAV leisti naudoti ATACMS raketas giliems smūgiams prieš taikinius Rusijos teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV baiminasi, kad karo geografija išplis už Ukrainos sienų, jei Ukrainai bus leista naudoti tolimojo nuotolio ATACMS raketas taikiniams Rusijos teritorijoje naikinti, teigia Pentagono atstovas Patrickas Ryderis.

JAV neseniai leido Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms naudoti amerikietišką ginkluotę prieš taikinius Rusijos teritorijoje, bet tik atsakomajai ugniai ir gynybiniams smūgiams, reikalingiems Charkivo sričiai apginti. Tačiau JAV politika dėl tolimų smūgių prieš Rusiją nepasikeitė. Ryderis tai aiškina Vašingtono nuogąstavimu, kad karas išplis už Ukrainos ribų.

[Kuponas] tik 29,99€! Puikių galimybių ir kainos „Xiaomi“ el. dantų šepetėlis. Ribotas kiekis („Xiaomi Mijia T302“)
1398

Nuostabiai gera kaina

Specialus kuponas

Greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Gausus rinkinys, su 4 atsarginėmis galvutėmis

Puiki kokybė ir galimybės

Išsamiau

„Manau, čia svarbu suprasti, kad nenorime  nenumatytų pasekmių, eskalacijos, galinčios paversti šį konfliktą platesniu, peržengiančiu Ukrainos sienas. Manau, kad tai yra kažkas, ką mes visi turime apsvarstyti ir į tai žiūrėti labai rimtai“, – sakė Patrickas Ryderis.

Jis pažymėjo, kad JAV glaudžiai bendradarbiauja su Ukraina ir partneriais visoje Europoje, kad išvengtų platesnio karo. „JAV nekariauja su Rusija. Mes nesiekiame konflikto su Rusija, tačiau visiškai palaikome Ukrainos teisę į savigyną ir toliau dirbsime su Ukraina, kad ji galėtų tai daryti“, - sakė Pentagono atstovas.

 

Jis pabrėžė, kad JAV jokiu būdu nenuvertina grėsmės, kurią Rusija kelia Ukrainai. Jis pridūrė, kad JAV ir toliau dirbs su Kyjivu, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų viską, ko reikia, kad apsaugotų savo suverenią teritoriją ir žmones.

(10)
(3)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: