„Per 10 metų.“ JK gali pasitraukti. Kas negerai su „Challenger 3“  ()

Vakarai akcentuoja technologijas, todėl tankas nėra masinis reiškinys mūšio lauke. Dėl šios priežasties kūrėjai ir ypač britai turi pakeisti savo požiūrį į tankų kūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje sukėlė tankų taikymo mūšio lauke iššūkį, kuris turėtų pakeisti jų taikymo filosofiją ir doktriną. Manevrinė kova be lygybės ore yra neįmanoma. Apie tai rašo „UK Defence Journal“.

FPV (pirmojo asmens vaizdo) dronai radikaliai pakeitė mūšio lauką. Jie sukūrė „grėsmės vakuumą“, kuriame iš pradžių buvo nedaug natūralių priešų, tačiau dabar jį užpildo atsakomosios priemonės prieš dronus. Dėl viso to dronai iškėlė keletą „nepatogių klausimų“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! El. dviračiai, pompos, apsauginiai tentai nuo saulės, projektoriai, SUP irklentės ir atminties kortelės (Video)
2222 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „DYU A1F“ - 250W, 36V 7.5Ah, sulankstomas el. dviratis

2) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

3) „KING DO WAY“ - apsauginiai tentai nuo saulės

4) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

5) „FunWater SUPFR17T“ - pripučia SUP irklentė

6) „Microdrive“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

Išsamiau

Vakarų tankai „Challenger 2“ ir „3“, „Leopard 2“ ir „Abrams“ tapo labai sudėtingi, o jų kaina yra 15–20 mln. dolerių. Dėl ko daugelis šalių negali įsigyti daugybės tankų. Pagrindiniai mūšio tankai darosi vis sudėtingesni technologiškai, todėl jų perkama mažiau. Todėl kyla pavojus, kad Vakarai pralaimės mūšio lauką.

Bet kurio tanko dizainas grindžiamas trimis dalykais: galia, mobilumu ir apsauga bei pasirinktinai patikimumu ir prieinamumu. Priklausomai nuo karo veiksmų, kūrėjai gali pabrėžti vieną ar kitą aspektą. Pavyzdžiui, JK po Antrojo pasaulinio karo akcentavo mobilumą. Taip atsirado tankai „Centurion“ ir „Chieftain“.

 

Jei pažvelgsitme į apsaugą, tai dešimtmečius buvo akcentuojami priekiniai šarvai. Tačiau karas Ukrainoje rodo, kad tankas dabar yra pažeidžiamas visur, įskaitant stogą ir dugną.

Tikriausiai laikas iš esmės persvarstyti, kaip būtų galima apsaugoti tanką. Ar prasminga gynybą padaryti stiprausią priekyje? Ukrainos kare tankų mūšiai buvo reti, o dauguma jų prarasta dėl dronų ir prieštankinių nešiojamų ginklų.

 

Vakarai turėtų pakeisti savo požiūrį į tankų kūrimą ir padaryti juos:

  • Pigesnius;
  • Lengvesnius – 40-45 tonų diapazone;
  • Su nuotoliniu būdu valdomais bokšteliais;
  • Su apsaugotomis vietomis įgulai;
  • Su tolygesniais šarvais;
  • Su apsaugos nuo dronų sistemomis.

Tokiu būdu Vakarai taip pat galės padaryti kariuomenę masyvią. Tačiau „UK Defence Journal“ mano, kad artimiausiu metu tai neįvyks. O problemos britų armijoje perkant įrangą gali reikšti, kad britai per artimiausius 10 metų gali pasitraukti iš tankų projektų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(4)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()