Pirmas toks įvykis. Stabdoma karinė ekspansija. Paleistas Kinijos laivyno žudikas (Video)  ()

Informacija apie taikinį gali būti perkelta į raketą po paleidimo, įvairiuose skrydžio etapuose ir iš įvairių šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2015 metais pradėjusi eksploatuoti modernias priešlaivines raketas, Japonija pradėjo jų modernizavimo darbus. Rezultatas – patobulinta „Type 12“  raketa, kurios pirmą nuotrauką Japonijos gynybos ministerija paviešino Baltojoje gynybos knygoje. 

Raketą „Type 12 SSM“ (Surface-to-Ship Missile) 2012 m. sukūrė „Mitsubishi Heavy Industries“ koncernas. Ginklas, pradėtas eksploatuoti 2015 m., buvo skirtas mobiliesiems pakrantės paleidimo įtaisams. Taip pat buvo sukurtas aviacinis variantas, skirtas japonų „Kawasaki P-1“ patruliniams lėktuvams.

[EU+Kuponai] Tik nuo 5,82€! Iki 500 metrų šviečiantys galingi žibintuvėliai, jump starteriai, endoskopai, pompos, trimeriai ir kėdės (Video)
2789 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

2) 1280W trimeris, su baterija, įkrovikliu ir peiliais

3) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

4) „NEWTRAL Pro“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

5) „BIKIGHT X501“ - dvigubų šviestukų žibintuvėlis, šviečia iki 500 metrų

6) Puikios kainos endoskopas (5 metrų)

Išsamiau

Informacija apie taikinį gali būti perkelta į raketą po paleidimo, įvairiuose skrydžio etapuose ir iš įvairių šaltinių. Raketa taip pat turi pažangią valdymo sistemą, leidžiančią savarankiškai ieškoti ir identifikuoti taikinius.

Sausumos versijos ginklo skrydžio nuotolis yra apie 200 km, o oro variantas gali pataikyti į taikinius už 400 km.

 

Nepaisant išbandyto ginklo modernumo, Japonija, lygiagrečiai su jo įgyvendinimu, pradėjo „Type 12“ raketų modernizavimo darbus, siekdama sukurti ginklą, kuris būtų veiksminga atsvara Pekino laivyno ir Kiniijos supervalstybės kariniam vystymuisi.

Šio darbo rezultatas – modernizuota „Type 12“ raketa. Jos aerodinaminė sistema yra panaši į amerikietišką JASSM raketą, ji visiškai universali. Modernizuota „Type 12“ turi būti naudojama naikinti jūros ir sausumos taikinius, tiek stacionarius, tiek judančius, iki 1500 km atstumu.

Remiantis „Milmag“ svetaine, naujosios raketos nešėjai iš pradžių turėtų būti nauji ASEV (Aegis System Equipped Vessels) valdomi naikintuvai, žiniasklaidoje vertinami kaip super-naikintuvai, taip pat japonų lėktuvai F-15, modernizuoti iki F-15JSI (Japanese Super Interceptor) standarto. 2025 m., metais anksčiau nei buvo numatyta plane, raketos taip pat turi būti pristatytos sausumos pajėgoms.

 

Vienas iš svarbių modernizuotos „Type 12“ raketos patobulinimų yra galimybė naudoti palydovinį ryšį. Jos dėka informaciją apie taikinius bus galima perduoti labai dideliais atstumais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(2)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()