„Tai Ukrainos pajėgų taikiklyje.“ Gali būti, kad situacija pasikeis kardinaliai  (1)

Krymo praradimas jam reiškia galios praradimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo karo pradžios okupuotas Krymas lieka Ukrainos pajėgų taikiklyje. Dėl Ukrainos gynėjų veiksmų Rusija patyrė didelių nuostolių Juodosios jūros laivyne. Buvo užpultas Krymo tiltas ir kiti svarbūs priešo kariniai objektai. Vladimirui Putinui pusiasalis yra labai svarbios politinės svarbos, Krymo praradimas jam reiškia galios praradimą.

Apie tai „24 kanalui“ sakė Rusijos opozicijos politikas Genadijus Gudkovas, pažymėdamas, kad V. Putinui Krymo pusiasalis yra vertingesnis nei kitos okupuotos Ukrainos teritorijos.

Putinui Krymas yra jo galios matas. Jeigu jis neišsaugos Krymo ir atiduos jį Ukrainai, tai reikš jo režimo žlugimą ir visišką pralaimėjimą. Nepaisant to, kad kitos Ukrainos teritorijos liks okupuotos. Putinui valdžios praradimas reiškia gyvybės praradimą.

[Vokietija] Tik nuo 39€ už akumuliatorinį pjūklą su sekatoriumi ir lazerinio nivelyro rinkinys. Ribotas kiekis
2845

Nuostabiai geros kainos

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Jei jis pusiasalį išlaikys Rusijos kontrolėje, pradės derybas dėl jo statuso ir pasaulis pripažins Krymą rusišku, tai bus Putino pergalė“, – teigė opozicionierius.

Krymas jam taip pat svarbus strategiškai turint omenyje karą, kurį jis pradėjo Ukrainoje.

„Putinas turi pademonstruoti kai kuriuos pasiekimus, bet jis jų neturi. Šiuo metu Rusija vis dar kontroliuoja okupuotas teritorijas, o Ukraina dar negavo iš partnerių ginklų, galinčių nugalėti priešą jos teritorijoje. Tačiau situacija gali kardinaliai pasikeisti“, – mano Gudkovas.

Jei JAV prezidento rinkimus laimės ne Donaldas Trumpas, kaip tikisi Putinas, o Kamala Harris, tai pagalba Ukrainai bus tęsiama. Harris ir Demokratų partijos komanda turi visiškai aiškią poziciją dėl karo. Europa taip pat pradėjo savo gynybos kompleksą ir pradėjo perginklavimo programą. Dalis ginklų ir įrangos pagal šią programą bus Ukrainoje.

 

Putinas tai vertina kaip grėsmę. Žinoma, Rusija gali kariauti išsekimo karą, bet iki tam tikros ribos. „Kai žmonės Ukrainoje kalba apie pasirengimą deryboms, tikiuosi, kad tai yra moralinio ir politinio pobūdžio pareiškimai, kad Kyjivas visada pasiruošęs taikai, tačiau sąžiningomis ir teisingomis sąlygomis. Ukraina yra už taiką, tačiau karo užbaigimo klausimas turi būti sprendžiamas tarptautinės teisės rėmuose“, – pabrėžė Genadijus Gudkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(153)
(2)
(151)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: