Putinas grasina. „Nuo 500 iki 5 500 km“  (2)

„Jei Jungtinės Valstijos įgyvendins tokius planus.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį pagrasino atnaujinti vidutinio nuotolio branduolinių ginklų gamybą, jei Jungtinės Valstijos patvirtins savo ketinimus dislokuoti raketas Vokietijoje ar bet kurioje kitoje Europos šalyje. 

„Jei Jungtinės Valstijos įgyvendins tokius planus, mes laikysime save išsilaisvinusiais iš anksčiau priimto vienašališko moratoriumo dėl vidutinio ir trumpojo nuotolio smogiamųjų pajėgų dislokavimo“, – pareiškė V. Putinas per karinių jūrų pajėgų paradą Sankt Peterburge.

V. Putinas turėjo omenyje raketas, kurių veikimo spindulys yra nuo 500 iki 5 500 km ir kurios buvo uždraustos pagal Šaltojo karo laikų Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutartį.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi el. paspirtukai su 6000W, 80km/h, 60V 30Ah Samsug baterija, SUP irklentės, TWS ausinės, pūstuvai-siurbliai ir kt. (Video)
3648 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW08C“ - pripučiama SUP irklentė

2) „BlitzWolf BW-FYE15“ - TWS ausinės su trigubomis dinaminėmis tvarkyklėmis

3) „MECO ELEVERDE ME-CR1“ - akumuliatorinis pūstuvas-siurblys

4) „YUME HAWK PRO“ - el. paspirtukas su 6000W, 60V 30Ah Samsug baterija ir kt.

5) Įkraunamas belaidis mini įrankis poliravimui, graviravimui, šlifavimui ir gręžimui

6) „DIDEEP“ - nardymui skirtas deguonies balionas

Išsamiau

Vašingtonas 2019 metais pasitraukė iš šios sutarties, paaiškinęs savo sprendimą tuo, kad Rusija jos nesilaiko. Kremlius tuomet pareiškė, kad laikysis gamybos moratoriumo, jei Jungtinės Valstijos nedislokuos raketų per smogiamąjį atstumą nuo Rusijos.

Anksčiau šį mėnesį per NATO aukščiausiojo lygio susitikimą Baltieji rūmai paskelbė, kad nuo 2026 metų Vokietijoje periodiškai dislokuos tolimojo nuotolio ginklų, įskaitant sparnuotąsias raketas „Tomahawk“.

 

V. Putinas pareiškė esą „svarbūs Rusijos administraciniai ir kariniai objektai“ patektų į tokių raketų, kurios „ateityje gali būti aprūpintos branduolinėmis galvutėmis, veikimo zoną.

„Ši situacija primena Šaltojo karo įvykius, susijusius su amerikiečių vidutinio nuotolio raketų „Pershing“ dislokavimu Europoje“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Anksčiau liepos mėnesį Kremlius įspėjo, kad dėl JAV raketų dislokavimo Vokietijoje Europos sostinės galėtų tapti taikiniais rusų raketoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(6)
(12)
(-6)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai (2)

Susijusios žymos: