„Ji užtikrina beveik pusę „Gazprom“ tiekimo Europai.“ Košmaras Rusijai. Kas ten vyksta  ()

Signalai beveik nesiliauja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-08 „Ji užtikrina beveik pusę „Gazprom“ tiekimo Europai.“ Košmaras Rusijai. Kas ten vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms įsiveržus į Kursko sritį, Kursko atominės elektrinė tapo nesaugoma, pranešė „Telegram“ kanalas „Važnyje istoriji“. Vienas atominės elektrinės darbuotojas leidiniui pasakojo, kad objektą paprastai saugo „Rosgvardijos“ kariškiai. „Dabar ten sėdi tik moterys, matyt, jie surinko visus vyrus ir pasiuntė juos ten [ginti pasienio]“, – sakė jis.

Pasak jo, atominės elektrinės vadovybė neturi jokio plano Ukrainos kariuomenės puolimo atveju, o vienintelis dalykas, kurį kariškiai padarė, tai perkėlė arčiau elektrinės savaeiges priešlėktuvinių raketų ir patrankų sistemas „Pantsir“, kurios „visą laiką atsišaudo“.

[EU+Kuponai] Tarnaus bent 18 metų ir leis kasmet sutaupyti net 1000€! Iki 11520Wh monstrai apsaugos ir nuo dingusios elektros (Video)
5097 3

Pastarųjų savaičių ekstremalūs gamtos įvykiai Lietuvoje dar kartą įrodė, kad patys žmonės turi būti pasiruošę iššūkiams, kurie kyla dingus elektrai. Laimei, yra puikių įrenginių, kurie leis ne tik toliau gyventi įprastą gyvenimą, bet ir dar sutaupyti reikšmingas pinigų sumas.

Išsamiau

Kanalo pašnekovas pažymėjo, kad signalai apie raketų pavojų aplink atominę elektrinę beveik nesiliauja, o darbuotojams nebuvo duoti nurodymai dėl tolesnių veiksmų, nors evakuoti jų neketinama. Pasak jo, birželį darbuotojai teiravosi vadovybės, kaip elgtis atakos atveju, tačiau aiškaus atsakymo negavo. „Uždavėme jiems klausimus: nėra slėptuvių, kur galime eiti? Jie pasakė, kad turėtume pasislėpti, bet nepasakė, kur. Suprantu, kad jie tokio klausimo [apie galimą ataką] apskritai nesvarsto. Jie sako, kad esame apsaugoti, mūsų kariai mus saugo“, – sakė jis.

 

Elektrinės darbuotojas pridūrė, kad elektrinės vadovybė nelaiko dronų atakų pavojingomis, nes ten yra „metro storio sienos“, o žmonės dirba „praktiškai bunkeryje“. Kalbant apie raketas, per dvejus karo metus nebuvo nė vieno tokio smūgio, pažymėjo jis.

Rusijos karo korespondentai atominę elektrinę įvardijo kaip tariamą Ukrainos karių, kurie Kursko srityje pralaužė valstybės sieną, taikinį. Iki rugpjūčio 6 d. vakaro Ukrainos kariuomenės daliniams pavyko prasiskverbti 15 km į šalies gilumą. Dabar jie yra maždaug už 76 km nuo atominės elektrinės. Naktį Kurčatovo miestą, kuriame yra elektrinė, atakavo bepiločiai orlaiviai.

 

Netikėtas Ukrainos kariuomenės žygis pribloškė Rusijos karinę vadovybę: Z-kanalų duomenimis, rugpjūčio 7-osios naktį Ukrainos kariai užėmė 11 gyvenviečių: Lubimovką, Obuchovką, Lebedevką, Pokrovską, Zelionyj Šliachą, Tolstij Lugą, Nižnij Kliną, Mykolajevo-Darjino, Darjino ir Sverdlikovo.

Nepaisant Rusijos gynybos ministerijos rezervų perkėlimo į Kursko sritį, Ukrainos kariuomenei pavyko plėtoti puolimą. Antradienio popietę Rusijos kariuomenė prarado dujų matavimo stoties „Sudža“, kuri tiekia apie pusę „Gazprom“ išteklių į Europą, kontrolę, o to paties pavadinimo miestas buvo apsuptas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(66)
(0)
(66)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: