„Tai įvyko pirmą kartą Ukrainos karo istorijoje.“ Danguje pasirodė kažkas neįtikėtino (Foto)  ()

„Aš jūsų pusėje.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas Ukrainoje reikalauja, kad abi konflikto pusės naudotų taktiką, kuri bent kiek padidintų jų pranašumą kovose. Viena jų, iki šiol nematyta fronte, – rusų bandymas suklaidinti ukrainiečius panaudojant specialius užrašus ant dronų.

„Nelieskite manęs, vaikinai. Aš jūsų pusėje“, – toks užrašas ant vieno iš Rusijos žvalgybinių bepiločių orlaivių „Zala 421-16E“, kurio nuotrauka internete giriasi ukrainiečiai. Toks vaizdas Ukrainos karo istorijoje socialiniuose tinkluose pasirodė pirmą kartą.

[EU+Kuponai] Įspūdingo funkcionalumo orų stotelės, TV priedėliai, žaidimų konsolės ir valdikliai, kavos aparatai (Video)
2650 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BLITZHOME BH-CM1503“ - aukščiausios kokybės kavos aparatas

2) „AGSIVO“ orų stotelė

3) „8BitDo Ultimate C“ - žaidimų pultelis

4) „ANBERNIC RG35XXSP“ - sulankstoma retro žaidimų delninė konsolė, 5000+ žaidimų

5) „GameSir G8 Plus“ - belaidis žaidimų valdiklis

6) „MECOOL KM7 PLUS“ - Android 11.0 TV priedėlis

Išsamiau

Labiausiai tikėtinas paaiškinimas, ko rusai iš tikrųjų nori pasiekti tokia taktika, yra bandymas suklaidinti ukrainiečius ir įtikinti, kad dronas priklauso sąjungininkų gynybinėms pajėgoms, rašo žurnalistas Norbertas Garbarekas.

 

„Zala“ nuotrauką su užrašu komentuojantys internautai taip pat įtaria, kad Rusijos Federacija nebando suklaidinti ukrainiečių, o tik ginasi nuo vadinamosios draugiškos ugnies iš savo armijos pusės. Ne paslaptis, kad Rusijoje dėl minėtos „draugystės ugnies“ dažnai buvo sunaikintos vertingos rusiškos mašinos.

Ukrainiečių nuotraukoje matomas dronas yra svarbus įrankis Rusijos Federacijos kariams, nes tai nėra tipiškas kamikadzės tipo nepilotuojamas orlaivis, kurio vaidmuo yra atpažinti taikinį ir tada į jį smogti. „Zala 421-16“ yra žvalgybinis dronas, galintis išbūti ore kelias valandas ir pakilti iki 3,5 km aukščio, per tą laiką pateikdamas didelės raiškos vaizdus.

 

„Zala 421-16E“ buvo sukurtas atsižvelgiant į poreikį Rusijos Federacijos arsenale turėti įrangą, kurią sunku aptikti ir leidžiančią stebėti iš aukštai. Ant šio nepilotuojamo orlaivio fiuzeliažo yra skaitmeninė kamera, kurios skiriamoji geba yra ne mažesnė nei 18 Mpx. Jos dėka dronas suteikia rusams Full HD raiškos vaizdą su maksimaliu 20 kartų padidinimu. Taip pat yra giroskopas, kuris stabilizuoja vaizdą, bei termovizinė kamera.

Įrenginys varomas elektros varikliu, leidžiančiu pakelti šią 10 kg sveriančią konstrukciją iki 3,5 km aukščio. Tokiame aukštyje bepilotė transporto priemonė žvalgybą gali atlikti keturias valandas, judant 110 km/h greičiu. Jo veikimo atstumas šiek tiek viršija 200 km, o spindulys siekia 45 km.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(8)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()