„Atėjo laikas...“ Darosi karšta. Amerikiečiai „taikiai“ atgabeno naikintuvus F-22  ()

Izraelis šiuo metu tikisi Irano ir jo sąjungininkų paskelbto keršto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-09 „Atėjo laikas...“ Darosi karšta. Amerikiečiai „taikiai“ atgabeno naikintuvus F-22  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo Artimuosiuose Rytuose pradžia kabo ant plauko. Tiek Izraelis, tiek Iranas, tiek teroristai iš „Hezbollah“ ir „Hamas“ skelbia apie ryžtingus veiksmus. JAV, Egipto ir Kataro lyderiai paragino šalis atnaujinti derybas dėl paliaubų Gazos Ruože; tuo pat metu amerikiečiai stiprina šiame regione savo pajėgas.

Karas Gazos ruože kilo po to, kai 2023 metų spalio 7 dieną „Hamas“ užpuolė Izraelį. Ten žuvo beveik 1200 žmonių, o 251 buvo pagrobtas. 111 įkaitų vis dar yra nelaisvėje. Izraelio kariuomenė paskelbė, kad dalis jų jau žuvo.

„Atėjo laikas paleisti įkaitus, paskelbti paliaubas ir įgyvendinti susitarimą“, – skelbiama pareiškime, kurį pasirašė JAV prezidentas Joe Bidenas, Egipto prezidentas Abdel Fatah el-Sisi ir Kataro emyras Tamimas bin Hamadas al Sani.

[Vokietija] Fantastiškas kavos aparatas. Karšta/šalta kava, 5 tipų kapsulės, maksimali kokybė ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai! („HiBREW H3A“)
3074 4

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Susitarimas grindžiamas prezidento J. Bideno 2024 m. gegužės 31 d. pristatytu planu ir remiamas JT Saugumo Tarybos 2735 rezoliucija. JAV, Egiptas ir Kataras yra tarpininkai mėnesius trunkančiose derybose. Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu biuras jau patvirtino, kad vyriausybė atsiųs savo atstovus į derybas, numatytas rugpjūčio 15 d.

Šių derybų rezultatai neaiškūs, todėl JAV karinių oro pajėgų naikintuvai F-22 ketvirtadienį atvyko į Artimuosius Rytus, informavo JAV centrinė vadovybė (CENTCOM). Anot žiniasklaidos, į Izraelį atvyko ir CENTCOM vadas generolas Michaelas Kurilla. Vakare Izraelio apsaugos kabinetas susitiko požeminiame valdymo centre.

 

Lėktuvai F-22 į šį regioną atvyko keičiantis amerikiečių pajėgų dislokavimui Artimuosiuose Rytuose, „siekiant sušvelninti galimą Irano ir jo sąjungininkų sukeltą eskalavimą šioje srityje“, – rašė CENTCOM atstovai X svetainėje. Nebuvo nurodyta, kuriose Artimųjų Rytų šalyse stovi orlaiviai. F-22 yra vienas pažangiausių Amerikos naikintuvų ir yra naudojamas tik JAV oro pajėgose.

Izraelis šiuo metu tikisi Irano ir jo sąjungininkų paskelbto keršto už praėjusią savaitę įvykdytą „Hezbollah“ karinio lyderio Fouado Shukro ir „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeho, kuris mirė per išpuolį Irano sostinėje Teherane, nužudymą.

 

Tuo pat metu Jungtinės Valstijos paskelbė apie pagalbą, atremiant atsakomuosius veiksmus ir sustiprino savo karius regione, atgaivindamos koaliciją, kuri balandį padėjo apginti Izraelį nuo didžiulio Irano antskrydžio. Be JAV, ji taip pat apima JK, Prancūziją ir kai kurias arabų šalis. Šią veiklą koordinuoja CENTCOM, kurios būstinė yra Kataro sostinėje Dohoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(4)
(24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()