To nebuvo nuo „Wagner“ sukilimo. „Tai yra smūgis“  ()

Tokių iššūkių Kremlius nematė nuo tada, kai sukilėliai žygiavo į Maskvą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-11 To nebuvo nuo „Wagner“ sukilimo. „Tai yra smūgis“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karių prasiveržimas toli į Rusijos teritoriją Kursko srityje tapo didžiausiu iššūkiu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui nuo 2023 metų birželį įvykusio „Wagner“ samdinių sukilimo. Rusams gali prireikti metų, kol susigrąžins ukrainiečių okupuotas teritorijas. Apie tai rašo „The Washington Post“.

Kaip pažymėjo žurnalistai, ataka prieš Kurską užklupo Rusijos pajėgas, kai ten jose buvo mažai karių ir atrodė, kad jie nieko nežinojo.

„Tai yra visos žvalgybos sistemos nesėkmė, ir kadangi už tai atsakingas V. Putinas, akivaizdu, kad tai yra smūgis jam pačiam“, – sakė politikos analitikas Sergejus Markovas.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
2495

Rekordiškai žema kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

Tuo pat metu kai kurie Rusijos analitikai išreiškė nuogąstavimus, kad Ukrainos karių užgrobtos teritorijos atkariavimas gali užtrukti ilgai, jei visos apimties Rusijos kontrpuolimas nevyks dar kelias dienas.

Tokiu atveju Ukrainos brigados turėtų laiko įsitvirtinti pozicijose, o tai potencialiai suteiktų Kyjivui galingą derybinį kozirį paliaubose ar taikos derybose.

„Jei jie (ukrainiečiai – red.) judės tokiu pat greičiu, gali prireikti metų, kol bus susigrąžinta Kursko sritis“, – sakė S. Markovas.

 

Tačiau, anot jo, jei Ukrainos puolimas bus atmuštas, tai V. Putinui problema išsispręs.

„Žmonės vis dar tikisi, kad tai baigsis Ukrainos pajėgų sunaikinimu“, – aiškino S. Markovas.

„Washington Post“ žurnalistai taip pat pabrėžė, kad sėkminga operacija Rusijos žemėje – po daugiau nei dvejus metus trukusių kovų beveik vien Ukrainos teritorijoje – Kyjivui turėjo psichologinės reikšmės, pakeldama Ukrainos karių ir civilių moralę, rodydama, kad V. Putinas ir jo armija yra silpni.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(76)
(0)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: