„Ukrainos šarvuočiai ramiai kerta atvirą reljefą.“ Tai yra fantastika. Pasaulis to dar nematė  ()

Buvo izoliuoti ir dezorientuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 6 d. prasidėjęs spartus Ukrainos pajėgų puolimas nustebino ne tik Rusiją, bet ir Vakarus. Per kelias dienas Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo perimti didesnę teritoriją, nei Rusijos pajėgos buvo užėmusios pastaraisiais mėnesiais. Sėkmė buvo pasiekta dėl naujo karybos stiliaus, kurį ukrainiečiai pademonstravo per šią operaciją. 

Taip teigiama naujame „Forbes“ straipsnyje. 

Pralauždami Rusijos sieną ukrainiečiai rėmėsi dviem dalykais: radioelektronine kova ir dronais. Iš tiesų, pažymi autorius, Ukrainos kariuomenei pavyko puikiai realizuoti „elektroninį blickrygą“. 

[EU+Kuponai] Pasaulinė „TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera! NR.2 rinkoje pristato fantastiškas naujienas
1698 2

„TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera!

Nuolaidų kuponai

Dovanos

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P27GR“ - 27 colių, QHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „TITAN ARMY P2510S“ - 24,5 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

3) „TITAN ARMY P2510H“ - 24,5 colių, HVA, FHD, 240Hz žaidimų monitorius

4) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

Pirmasis operacijos etapas buvo „apakinti“ Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupuotės vadovybę šioje vietovėje sunaikinant priešo žvalgybinius dronus. Juos, be kita ko, numušė FPV dronai. 

Atėmusi iš rusų „akis“ danguje, Ukraina rajone įrengė galingus radijo bangų slopintuvus ir sutrikdė rusų ryšį. Taip rusų grupuotė Kursko srities pasienyje buvo izoliuota ir dezorientuota. Tai suteikė Ukrainos priešakinėms grupėms galimybę pralaužti sieną ir pradėti puolimą. 

„Sutelkusi pakankamą kiekį radioelektroninės kovos priemonių Kursko kryptimi, Ukraina neutralizavo Rusijos bepiločius orlaivius. Tai leido Ukrainos šarvuočiams kirsti atvirą vietovę išvengiant rusų smūgių“, – rašoma straipsnyje. 

 

Antroji svarbi Ukrainos puolimo dalis – masiškai naudojami bepiločiai orlaiviai, skirti nustatyti Rusijos pajėgoms regione. Ukrainiečiai tiesiog užtvindė Kursko srities dangų būriais atakos bepiločių orlaivių, taip apsunkindami Rusijos Federacijos gynybą. Šioje operacijoje bepiločiai orlaiviai tapo visaverte Ukrainos sausumos pajėgų oro parama, pakeitusia įprastinę aviaciją. Tai taip pat naujas žodis karybos moksle. 

Ukrainos pusė savo operacijos prie Kursko nekomentuoja ir detalių neatskleidžia. Tačiau jau dabar aišku, kad tai, kas vyksta, turi visas galimybes tapti nauju karo istorijos skyriumi. Ukrainiečiai vėl nustebino pasaulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(331)
(8)
(323)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()