„Planas yra rizikingas. 6 000 - 10 000“  ()

Vaizdai sukrės visuomenę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Ukrainos gynybos pajėgos kirto sieną ties Kursko sritimi (Rusijos Federacija), o tai nustebino Maskvą. Apie drąsų Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio planą rašo „The Sunday Times“.

„Tai tikrai drąsu: nuo 1941 m. Maskva nėra mačiusi, kad kas nors užgrobtų bent metrą jos teritorijos. Vaizdai iš Kursko sukrės Rusijos visuomenę, o Kremliui gali būti sunku susidoroti su tokiu poveikiu“, – teigiama straipsnyje.

[EU+Kuponai] Įspūdingi dronai, 4K vaizdo projektoriai, TV priedėliai, belaidės OWS ausinės ir priedai automobiliams
2751 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-10-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Ultimea Poseidon E40“ vaizdo projektorius

2) „Kinhank G1“ - 4K, Android 11 TV priedėlis

3) „BlitzWolf BW-V49“ - OWS ausinės

4) „Drillpro“ - 18V, 2700W smūginis veržliasukis, be baterijų

5) „WLRC V196 PRO“ - dviejų kamerų dronas

6) „Wireless Carplay Box“ - priedas automobiliams

Išsamiau

Ukraina atakoms prieš Rusijos teritoriją naudoja NATO antžeminę techniką. Žiniasklaida mano, kad jei Kyjivas būtų iš anksto paprašęs Vakarų leidimo tai daryti, jo nebūtų gavęs. Todėl kariuomenė vis tiek ėmėsi veiksmų.

„Ir šis planas yra rizikingas, nes Maskva neturi kito pasirinkimo, kaip tik daryti viską, kad nuslopintų šį įsiveržimą“, – teigia žurnalistas.

Ukrainos vadovybė parodys savo politinę poziciją Maskvai ir likusiam pasauliui, tikėdamasi, kad puolimas paskatins Rusijos pajėgas pasitraukti iš kitų fronto dalių. Žurnalistas pažymėjo, kad maksimaliai Ukrainos kariuomenė gali išplėsti savo veiksmus iki atominės elektrinės užėmimo Kursko srityje.

 

„Kol kas matome, kad Kyjivas nusiteikęs rimtai. Tai nėra lengvųjų pėstininkų reidas – įeini, įsitvirtinti, per 72 valandas grįžti namo. Ten esančios pajėgos rodo, kad Rusijos pusėje kartu su kitų brigadų daliniais yra nemažai Ukrainos 22-osios ir 88-osios mechanizuotųjų brigadų bei 80-osios oro desantininkų brigados padalinių“, – sakoma straipsnyje.

 

Konkrečiai gali būti kalbama apie 6 –10 tūkst. karių personalą. Prieš operacijos pradžią Ukrainos radioelektroninės priemonės sutrikdė Rusijos pasienio gynybą ir nuginklavo priešo bepiločius orlaivius. Be to, kirsdamos sieną gynybos pajėgos naudojo: amerikietiškus pabūklus „Stryker“, vokiečių pabūklus „Marder“ ir amerikiečių M2 Bradley, kurie į Rusijos teritoriją įvažiavo su daugybe inžinerinių transporto priemonių (su išminavimo įranga, HIMARS MLRS, tolimojo nuotolio minosvaidžiais ir antžeminiais oro gynybos įrenginiais).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(2)
(93)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()