Tai karo ateitis. „Baltasis trikampis“ sužlugdė rusus. NATO privalės to išmokti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2024-08-15 16:38
tuoj atsiras kokybiški karinio lygio radio trikdžiai bei dronų detektoriai ir visas šitas džiaugsmas pasibaigs arba gerokai pabrangs...
SaMaras 2024-08-16 20:28
Tai viskas kaip jau ir db yra, bet slopinimas veikia tik tam tikroje teritorijoje, visur visko (tame tarpe ir mobiliakų) nenuslopinsi..
Absoliutas 2024-08-16 20:41
Kai dronus prades pilotuoti Dirbtinis Intelektas tada galesi slopinti kiek sirdis geidzia.
lizunas 2024-08-16 21:34
Na ruskiu dronai dirba jau kursko pusej, himars vienas tikrai numuštas, dėl antro neaišku (dronai dėl stebėsianos)
donatasv 2024-08-17 01:48
Bet įdomu kodėl nieks nenaudoja lidaru ir kokio automato ant tanko. Tai būtų pakanakamai neblogas būdas apsaugot tanką ar kitą šarvuotą mašiną tinkamai panaudojus galima sakyt su dronu nelabai ką padarytų. Ši technologija pakankamai gerai išvystyta ir braižo gan neblogai 3d erdvę.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-08-18 22:14
Esmė yra kas kiek laipsnių skenuojama. Įsivaizduok dronas yra už 100m, jo dydis pats matai koks. Tai dabar kad jį aptiktum, kiek taškų erdvėje turi nuskenuoti? O jei jis skrenda 200km/h greičiu, tai laiko pataikyti į jį ne tiek ir daug. Dar optiniai signalai mėgsta išsikraipyti/pakeisti kryptį eidami per dūmus ir kitokias atmosferos terpes. Taip pat visi tokio pobūdžio prietaisai turi ir šalutinį efektą: dėl jų skleidžiamo signalo prietaisas tampa matomas ir kitiems. Tad kuo tas lidaras bus geresnis, tuo jis kitoje kategorijoje bus blogesnis Geriausias būdas yra ieškoti priešo skleidžiamų signalų (pvz IR pėdsakas) arba naudoti "natūralius" (jau esančius) signalus ir ieškoti jų atspindžių. Bet su pastaraisiais turbūt gana keblu dėl jų pastovumo, stiprumo, krypties ir t.t...
HardAxe 2024-08-18 23:18
nereikia to tanko, galima būtų tiesiog bokštelį pastatyti. Bet su automatu turbūt sunkiai pataikysi į droną, imho geriausia lazeris. Drono gal ir neiškeps, bet užtenka kameros matricą sudeginti. O ir pačiam drone yra kalnas dalykų, kurie labai greitai perkaistų.
donatasv 2024-08-19 03:57
Nereik 100 metrų apsiginti nuo drono. 20 metrų ir jau galima sakyt gali pradėt taikytis. Kiek žiūrėjau video į tankus niekas nesitaiko 200km/h greičiu. Kas iš tokio greičio jeigu tu nepataikysi tiksliai kur reik ir tavo bandymas nueis velniop. Taikosi dažniausiai į liukus arba žinomas silpnas vietas kurios padaro nepataisomą žalą, kad tankas taptų neveiksnus. Kitas reikalas lazeris į sensorių pataikyti kuris cento dydžio ar dar mažesnis ganėtinai sudėtinga arba turės būti plataus diametro kas pareikalaus nemažo kiekio energijos. Tai galima sakyt su tanku turės judėti antra transporto priemonė kuri gina nuo dronų. Kiek žiūrėjau video su lazeriais tai jie nėra sukoncentruoti trumpiems greitiems smūgiams. Per didelį atstumą nusotaiko, seka ir kiek suprantu kaitina kol pradega, kulka per nedidelį atstumą būtų daug efektyviau ir greičiau. Mūsų lazeriai dar nepasiekė žvaigždžių karų lygio kur paleido energijos pliupsnį ir iškepė per mikro sekundę, o jei nepataikiau vėl problema jei maitini iš kondensatorių kuriuos reiks užkrauti. Nusitaikius ir palikus atatranos vibracijai vietos galima būt šaudyti nemažu diapozonu ir kliudyti droną nebūtų bėda. Tokiu pat principu laivuose ginasi nuo raketų tik ten aišku kiti kalibrai reikalingi.