„Ukraina nori pašalinti Putiną nuo valdžios.“ Ruošiamas finalinis žingsnis  ()

Paryžius taip pat turi tam įtakos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-08-16 „Ukraina nori pašalinti Putiną nuo valdžios.“ Ruošiamas finalinis žingsnis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK vyriausybė nesutiko, kad Ukraina naudotų raketas „Storm Shadow“ vykdydama Kursko puolimą, rašo „The Telegraph“. Šiomis raketomis ukrainiečiai norėjo atakuoti oro uostus ir logistikos centrus, esančius giliai Rusijoje. Tokiu būdu ginklai, kurių skrydžio nuotolis yra maždaug 250 km, gali susilpninti rusų galimybes išlaikyti savo pozicijas Kurske.

Kaip pranešė „The Telegraph“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis spaudė JK leisti raketomis smogti giliai į Rusijos teritoriją, teigdamas, kad jo kariuomenės tarpvalstybinė ataka gali pašalinti Vladimirą Putiną iš valdžios. Tačiau britai nesutiko, kad Ukrainos kariuomenė naudotų raketas „Storm Shadow“. Kyjivas taip pat prašė Vašingtono leidimo naudoti ATACMS raketas, tačiau šis prašymas taip pat buvo atmestas.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5097 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

Britų dienraščio svetainė primena, kad „sprendimas, kaip panaudoti raketas „Storm Shadow“, priklauso ne tik JK vyriausybei, nes raketos gaminamos Prancūzijoje, o tai reiškia, kad Paryžius taip pat turi įtakos [jų naudojimo] sąlygoms“. Ukrainiečiai tikėjosi, kad su jų pagalba pavyks atakuoti toli nuo fronto linijos esančius oro uostus ar logistikos taškus Rusijoje.

Raketos „Storm Shadow/SCALP-EG“ yra įprastos ilgo nuotolio taktinės sparnuotosios raketos, gabenamos Europos ginklų kompanijos MBDA lėktuvais. Jos sveria 1300 kg, įskaitant 450 kg kovinę galvutę. „Storm Shadow“ naudoja „Turbomeca Microturbo“ TRI 60-30 turboreaktyvinį variklį, kurio trauka yra 5,4 kN. Jo dėka raketa gali judėti 1000 km/h greičiu. 

 

„Storm Shadow“ yra aprūpintos GPS orientavimo sistemomis ir vietovės stebėjimo galimybėmis. Be to, jos pritaikytos žemam skrydžiui, todėl efektyviai išvengia kliūčių ir yra sunkiai numušamos. Raketos yra veiksmingos per tikslias atakas prieš oro bazes, svarbius ryšių mazgus ir uosto įrenginius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(5)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()