„Buvo apsukti atgal tiesiogine to žodžio prasme.“ Kas nutiko  ()

Nedavė pakankamai laiko sureaguoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per puolimą Rusijos Federacijos Kursko srityje Ukrainos kariuomenės vadovybė padarė, atrodytų, neįmanomą dalyką: pasiekė operatyvinio netikėtumo. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo Izraelio gynybos pajėgų karininkas ir karinis stebėtojas Yigalis Levinas.

„Esu įsitikinęs, kad, pirma, apie Ukrainos puolimo planus žinojo tik keli žmonės. Tikriausiai Syrskis ir jam artimi žmonės. Gali būti, kad net Zelenskis ir jo kanceliarija nežinojo tikslaus plano, tačiau galėjo duoti Syrskiui nurodymus vykdyti kokią nors sėkmingą puolamąją operaciją, tačiau be detalių. Detales žinojo tik jis pats.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8423 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Antra, kaip rodo karių iš mūšio lauko liudijimai, apie operaciją jie sužinojo likus vos dienai iki jos pradžios. Tai nedavė pakankamai laiko sureaguoti laiko Rusijos agentams.

Vienos iš brigadų karys ir vieno iš karininkų draugas, su kuriuo bendrauju ir kuris dabar yra Rusijos teritorijoje, sako, kad jiems prieš savaitę buvo pranešta, jog jie bus siunčiami į pietus stiprinti sudėtingų rajonų. Kitas jaunesnysis karininkas pasakoja, kad prieš porą savaičių jiems buvo pasakyta apie „Pokrovsko tvirtovę“, kad vadovybė ten mes absoliučiai visus rezervus. 

Tikėtina, kad visa tai buvo ne šiaip sau, o didesnio plano dalis. Syrskis ir dar keli aukščiausi karininkai, kurdami šį planą, rūpinosi ne tik informacijos nutylėjimu, bet ir iliuzijos sukūrimu, kad visos pajėgos bus siunčiamos į Pietus, o vykstančios į Sumų sritį pajėgos ruošiasi ją ginti nuo neva dar vieno rusų puolimo. Paskutinę akimirką tiesa buvo atskleista ir operacijai buvo uždegta žalia šviesa, ir kai kurie į Pietus vykstantys daliniai buvo apsukti atgal tiesiogine to žodžio prasme, perkeliant juos į Sumų sritį. 

 

Be užimto miesto ir šimtų karo belaisvių, Ukraina prie visų laimėjimų pridėjo dar vieną, įrodžiusį, kad operatyvinis netikėtumas vis dar įmanomas ir priklauso ne nuo technologijų, o nuo vadų genialumo, susitelkimo, organizuotumo ir karybos meno įgūdžių.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(242)
(3)
(239)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()